Полицията обяви национална кампания за набиране на средства за лечение на болни деца на колега

Снимка: Архив

Дарителска кампания за набиране на средства за лечението на двете 5-годишните момиченца от тризнаците на полицейски служител от Разградско стартира в цялата страна. Децата на старши полицай Димитър Терзиев от Лозница - Диляна и Теодора страдат от детска церебрална парализа, спастична форма. Семейството е провело няколко лечебни курса в клиника в Турция и състоянието на децата се е подобрило, но е необходимо лечението да продължи, съобщиха от дирекцията на МВР в Разград. От там уточняват, че терапията трябва да се провежда ежемесечно, но стойността на всеки лечебен курс е около 8 000 лв. Необходимите финансови средства за подобряване състоянието на децата, които са с инвалидност 95 и 100%, са извън възможностите на родителите. Трите деца на семейството ще навършат 6 години през септември.

Инициативата за подкрепа тръгна от началника на РУ-Лозница, където работи младши инспектор Терзиев. Писмо от директора на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев е изпратено до главния секретар на МВР. С резолюция на главен комисар Младен Маринов е разпоредено набирането на средства да се организира във всички Областни дирекции на МВР.

В инициираната от полицията дарителска кампания се включват Областна администрация и Община Разград. Предстоят разговори и с други институции, които биха могли да помогнат при желание от тяхна страна.

Събраните средства в подкрепа на семейството на младши инспектор Димитър Терзиев, следва да постъпват по банкова сметка :

Банка ДСК ЕАД – клон Разград

IBAN BG06STSA93000004182913

BIC STSABGSF

Димитър Трифонов Терзиев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право