Полицията проверява дали Северин Красимиров наистина е бил под въздействие на дрога (ВИДЕО)

Снимка: БНТ/архив

Обстановката в ромските квартали вече е спокойна

Полицията проверява твърденията на Северин Красимиров, обвинен в убийството на тв водещата Виктория Маринова, че е бил под въздействието на дрога. Това заяви директорът на ОД МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов на въпрос на журналисти дали действително Северин е употребил „кристали“ в нощта преди убийството, съобщи Русе Медиа. „Това са негови обяснения които подлежат на проверка. Както знаете, в момента върви наказателно производство“, каза Атанасов.

Той каза още, че в полицията не е подавана жалба, че Виктория Маринова е имала пререкания с трима души в седмицата преди смъртта й, както бе тиражирано в някои медии. Не са постъпвали и жалби от други жени, че са били следени и закачани преди инцидента. Директорът на ОД МВР-Русе коментира още, че е имало голяма активност на „горещия телефон“, който полицията отвори след убийството за допълнителна информация по случая. Много граждани са се обаждали с готовност и желание да помогнат на разследването, каза Атанасов.

Повече информация към момента не може да бъде съобщена, тъй като все още продължават действията на органите на реда и прокуратурата. Северин Красимиров е в следствения арест и ще остане там, докато приключи разследването и прокуратурата внесе обвинителен акт в съда, за да се гледа делото срещу задържания за убийството.

Обстановката в града вече е спокойна, и по-специално в ромските квартали, като преди седмица оттам е била изтеглена и жандармерията. Русенска област си остава една от областите с най-ниско ниво на престъпност в страната, отчете Атанасов.

От началото на годината до момента най-голям е броят на престъпленията против собствеността, които заемат 54 %. Малко над 11 % от извършителите са непълнолетни. Положителна тенденция на намаляване има при грабежите, кражбите на коли и телефонните измами. През миналата година щетите от телефонните измами са били двойно повече – 120 000 лв., докато сега са само 60 000 лв. В резултат от действията на полицията са предотвратени измами за 50 000 лв., а 10 души са задържани за това престъпление.

Активната работа за противодействие на разпространението на наркотици е довела до разкриване на двойно повече случаи – от 38 за м.г., сега те са 74. Извършителите са 43 души, от които 3 жени и 5 непълнолетни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право