София има дефицит на нови апартаменти

Извинение за фалшиви картини в галерия „Структура” Организаторите и собственикът на творбите били подведени

Животновъдите ще получат 26,3 млн. лева de minimis

Разследват опит за палеж на барака, ползвана за фитнес

МВнР: Няма данни да е имало българи на самолета, попаднал в силна турбуленция

Апелативният съд в Търново с позиция за намалена присъда за убийство в Бяла Апелативната прокуратура в старата столица внася протест за промененото наказание от 20 на 3 години затвор

Щрахе няма да става евродепутат Планира да се завърне в политиката

ББР създава уеб платформа за финансиране на проекти 11 банки за развитие ще си сътрудничат

Показаха новия европейски изтребител на авиошоуто в Бурже (ВИДЕО)

Дете издъхна по време на игра в Стражица 8-годишното момче е починало от задушаване, след като си глътнало езика

Вижте верните отгори от днешната матура по БЕЛ

Заев се отказа от предсрочни избори Но ще прави ремонт на правителството

Иран се закани да превиши разрешения лимит на запаси от обогатен уран

Президентът удостои посланика на Германия с орден „Стара планина“ първа степен

Председателят на АИКБ Васил Велев: Превръщаме се в пъдари на НЕК

Полицията стартира проверки на дискотеки и таксиметрови фирми в Слънчев бряг

Полицията в Бургас и Несебър започна проверки за дейността на увеселителни заведения, дискотеки и таксиметрови фирми на територията на Слънчев бряг.

Целта на инспекциите, стартирали през вчерашния ден, е гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон, уточниха от МВР.

Във фокуса на проверяващите са сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персонала, заплащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа / за таксиметровите автомобили/ и т.н.

Проверките ще продължат и в бъдеще, като към тях ще се включат и представители на различни институции – ТДНАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и други.

В тази връзка на 22 май ще се проведе среща между представителите на държавните институции, полицията и кметовете на морските общини от Бургаска област, на която ще бъде обсъдено междуинституционалното сътрудничество в контекста на предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството.

През миналогодишния летен сезон стартира работата на Координационен център за противодействие на нарушения и престъпления при прилагане на българското законодателство, регулиращо функционирането на туристически и обслужващи ги обекти /хотели, увеселителни заведения, търговски обекти и съпътстващи услуги/, в частност в областта на данъчната и фискалната политика.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Моят шеф в Германия, немец, заради нелегалното наемане на бежанец от Грузия без право на работа беше глобен с близо 20.000 евро. Същото наказание би било, ако бежанеца работеше без да има работен договор с шефа ми, при доказани чрез свидетели или документи, над месец работно взаимотноошение. Когато стане въпрос за продажба/консумация на дрога или изнасилване, немският съд е мек при присъдата си. При нелегално работно взаимоотношение е доста строг и налага високи наказания, заради неплащане на данъци в държавната каса, тоест където държавата е ощетена, там са високите наказания, и при произшествия с деца.
    Бежанеца, който работи при мен без право на работа, си замина за Грузия и след месец се върна, все едно нищо не се случило. Това е немската съдебна система, много обичат да критизират другите, но не поглеждат собствената.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.