Полиция и прокуратура нищят пожар с изчезнали 300 000 евро

В Четвърто РУ на МВР-Пловдив е започнато досъдебно производство във връзка с пожар, възникнал във вторник в апартамент на бул. "Шести септември" в града под тепетата. Сигналът е подаден към 15 часа, незабавно на адреса са изпратени екипи на пожарната и полицията.

След приключване на гасителните действия на петия етаж е установено, че огънят е причинил значителни материални щети, а собствениците на жилището Демир и Николета Александрови твърдят, че по време на гасенето на пожара са изчезнали 300 000 евро и обвиняват огнеборците, че са откраднали увитите в найлонова торба 6 пачки с банкноти по 500 евро.

Причините за пожара е късо съединение в една от стаите, в която била майката и двете й деца. Едното от тях - момиченце на 5 години, било обгазено от дима и му е оказана медицинска помощ.

Местопроизшествието е запазено. Извършен е оглед. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата около възникване на пожара, като разследването се извършва под наблюдение на прокуратурата.

Към момента парите не са открити. Няма и подадена жалба в полицията, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Собственикът на изгорелия апартамент Демир Александров е един от съдружниците в бившия винпром "Нордикс" и първи братовчед на местния екслидер на ДПС и бивш председател на Джамийското настоятелство Гюрсел Алиев.

Алиев минава за един от най-доверените хора на Ахмед Доган в града под тепетата, а Демир получил огромната сума в наследство от баща си. Богатата турска фамилия нямала доверие на банките и Демир държал пачките с еврото в найлонова торба, залепена с тиксо под дивана в жилището си. Оставеното от баща му наследство било в злато, което той продал, а парите, обърнал в евро, с което възнамерявал да си купува ново жилище.

Гюрсел Алиев разказа, че пожарникарите загасили пожара, Демир влязал, вдигнал дивана и видял, че торбата с парите е там. "Пожарникарите обаче го помолили да излезе, тъй като имали да доизгасят пожара. След второто си връщане в апартамента Демир установил, че парите ги няма", заяви Гюрсел Алиев, позовавайки се на думите на първия си братовчед. Демир твърдял още, че намерил торбата неизгорена и ненамокрена, но парите липсвали.

Директорът на Пловдивската пожарна комисар Димитър Стоенчев категорично отрече обвиненията по адрес на подчинените си, че са откраднали парите на Александрови по време на гасенето на пламъците в дома им. "Нямам никакви съмнения в служителите си. Никога досега не сме получавали подобни обвинения. Вярвам, че полицията ще изясни случая", коментира комисар Стоенчев.

Коментари

Задължително поле