Полиция пази работници на обект по еврофондовете

Шофьорите масово не спазват забранителните знаци, късат ленти и налитат на работници

С полицейска охрана ще се довършва работата по изграждане на ново кръгово кръстовище в Търговище, което се строи по европейски проект. Патрули ще пазят работниците и техниката, за да привърши обектът в срок и най-вече да не се допусне инцидент с работниците.

Заради непрекъснатото навлизане на автомобили с висока скорост, които не спазват забраната, късат ограничителните ленти и лавират между изпълнителите, се наложи от Общината да търсят помощ от полицията. Само за 40 минути в понеделник са били написани 17 санкции на водачи, преминали през бариерите. До момента, при инциденти акции, полицията е съставила близо 100 санкции, включително и актове на шофьори.

Новото кръгово кръстовище на крайречния булевард в Търговище се изгражда по Оперативна програма „Региони в растеж” в частта за модернизиране на градската среда. Очаква се то да бъде готово до края на ноември.

Неспазването на ограниченията бави дейностите и сериозно застрашава работещите на обекта. Всички опити на фирмата да регулира движението в района се оказаха напразни и се наложи строителството да се прави с полиция.

Паралелно върви и рехабилитация на републиканския път, който минава през града, включително през новото кръгово, и обхваща 3 км. Парите за ремонта бяха отпуснати от държавата след искане от кмета д-р Дарин Димитров. Той се мотивира, че натоварената отсечка, в продължение на повече от 15 години, само е кърпена и вече е крайно амортизирана и опасна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България