Полиция подхвана погребалните агенции в Бургас

Извозиха катафалките до КАТ, глобяват регистрираните като лични автомобили

Икономическа полиция подхвана погребалните агенции в Бургас. След като преди броени дни бе подпалена катафалката на "Авона", униформените са предприели акцията, целяща щателна проверка. Ще се установява има ли нелоялна конкуренция и заплахи между агенциите. Проверява се документацията им, сравняват се цените за ковчези в каталозите, договорите за наем на помещенията, които заемат.

Отделно от това, катафалките в четвъртък бяха проверени от КАТ. Под лупа се гледа регистрационният им режим, защото се оказва, че повечето са регистрирани като частни лични автомобили, което не е редно и вероятно ще бъдат глобени казаха от ОД на МВР.

%d0%bf%d0%b0%d0%b3Катафалките трябва да бъдат регистрирани като автомобили, извършващи специализиран превоз, а не като лични. Те тряблва да отговарят на определени изисквания- да имат преграда между товарното помещение и кабината на шофьора, хладилна инсталация и др., обясниха полицаите.

Собственичката на "Авона" Румяна Черкезова например заяви след палежа на катафалката си, че била посещавана от хора, които искали уж да я охраняват. "Става дума за охрана в кавички", заяви дословно тя, намеквайки за рекет и се оплака, че е непрекъснато заплашвана от гласове от неизвестни телефонни номера.

Друг скандал, наскоро избухна след като на пешеходна пътека край Атия загина 16 годишния Костадин, блъснат от джип. Тогава, от моргата, погребална агенция "Архангел Михаил" взе тялото му, но се оказа, че близките не са търсили тази агенция, а друга.

В четвъртък полицията провери пет погребални агенции: "АБА","Архангел Михаил","Гея","Покой" и "Авона". През лятото неизвестни пиромани запалиха катафалка и на "Авона".

От ОД на МВР увериха, че проверките ще са периодични, защото има много сигнали за война в бизнеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България