Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се на новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Половината от козунаците се месят от миксове

Половина от козунаците на Великденския пазар се месят от миксове. Потребители ще посегнат масово на тях заради рекордно ниската цена от 60 ст. и около 1 лев. Това предупреди председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна Иво Бонев.

За приготвянето на Великденския козунак по традиционна българска рецепта трябват поне 6 часа, а миксовете се бъркат и пекат за час и половина -два. Браншовикът апелира клиентите внимателно да четат етикетите на предлаганите изделия – дали в тях са вкарани бои и есенции, които да придават фалшив жълт цвят.

Качествените козунаци се приготвят от истински яйца, а не яйчев прах, от масло и мляко. Цените им са същите като миналогодишните-от 2.20 лв до 3.50 и 5 лева за 400 грама в зависимост от пълнежа и използването на чисто краве масло. За една седмица по празниците Варна ще изяде между 300 000 и 330 000 козунака, посочи Бонев.

Поскъпването на природния газ ще удари големите производители, които го използват сто процента, и ще предизвика трус в бранша. Те ще се опитат да задържат цената на хляба, но част от тях са заплашени от съкращения на персонала или фалит.Това ще ги сполети реално, ако поскъпването на газа повлече и цените на зърното, брашното и останалите суровини нагоре.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.