На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Опожариха дома и машините на арендатор в село Неделково

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” се срещнаха отново за да отпразнуват заедно 50 години от старта на своето обучение в свищовското висше училище. Випуск ’1973 на специалност „Научна организация на управленската дейност” (НОУД) отпразнува половинвековния юбилей с другарска среща, която се проведе в ауд.4 – мястото, където преди 50 години е бил първият им учебен час.

В родната Алма матер гостите бяха приветствани от доц. д-р Николай Нинов – зам.-ректор „Студентска политика и институционални комуникации”. Той връчи на всеки от присъстващите значка на Стопанска академия, а те споделиха спомени от първия си учебен час и забавни моменти от студентските си години в Свищов.

Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”, с председател Гинка Петкова. Основната цел, която си постави клубът е да утвърждава традициите и да подкрепя свищовската Алма матер. Сред съучредителите на клуба бяха проф. д-р Мария Андреева и Бонка Чиприянова – дългогодишни преподавател и служител в Стопанска академия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Когато Адамов, Каменов и сие станаха синоним за рушветчийство, цялото академично тяло си мълчеше. Днес, вече яко оваляни в тая кал, ни търсят да им измием лицата. Няма как да стане. Това, че във ВФСИ /а не Стопанска академия/ се преподава счетоводство и търговия, не значи, че някой е пуснал търговците в храма. Иначе какъв храм е това ? Битак…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.