Половин година затвор за "шегички" с тел. 112, полицията и Спешна помощ

Шестмесечна ефективна присъда лишаване от свобода отнесе асеновградчанин, разигравал като маймуни служителите на телефон 112, местното полицейско управление и Спешна медицинска помощ.

Мъжът, който е с основно образование, се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура-Асеновград, одобрено от Районния съд в града под Асеновата крепост. Подсъдимият ще трябва да плати и разноските по делото, възлизащи на 106 лв., а остатъкът от 6-месечната си присъда ще трябва да излежи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. От присъдата му ще бъдат приспаднати дните от 10 септември 2016 г. до момента, през които му е била наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и той се намира в затвора в Пловдив.

Безработният асеновградчанин започнал още през лятото на 2015 г. да разиграва служителите от системата за спешни повиквания, на които звънял от различни мобилни телефонни номера. На 11 юли 2015 г.

"майтапчията" подал сигнал за припаднал мъж и дори дал фалшив адрес в родния си град. На следвашия ден се обадил на тел. 112, за да съобщи този път за извършено убийство. Едва година по-късно обаче телефонният терорист бил "закован", след като от скука пак решил да подава фалшиви сигнали на тел. 112 и да праща за зелен хайвер полицейски патрулки и линейки. На 10 септември ало-терористът позвънил посред нощ на тел. 112 и съобщил за припаднал човек край ресторант "Чадърите" в центъра на Асеновград.

След половин час се обадил още веднъж, за да подаде сигнал за мъж, който си бил глътнал езика и лежал в безсъзнание на тротоара край същото заведение, като този път бил спипан от полицаите и те му щракнали белезниците зад гърба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика