Полската "Млековита" иска да се разширява в България и на Балканите

Станислав Дух /вдясно/, областният управител Чавдар Божурски /в средата/, Владимир Русев - председател на Полско-българската търговска камара.

Водещата в Полша компания за млечни продукти "Млековита" иска да се разширява в България и на Балканите, съобщи Станислав Дух, директор на отдела за технологични инвестиции, по време на посещението си в Сливен.

"Българското мляко, българската суровина и млечни продукти са с високо качество", каза той. Намеренията на компанията са или да инвестира в ново производство в страната ни, или да установят търговски контакт с местни производители. Българският пазар не е голям, но при разкриването на ново производство би се стимулирало отглеждането на млекодайни животни. "Млековита" високо цени качествата на козето и овчето мляко. Първата визита в страната ни се осъществява в Сливен по съвместна покана от Полско-българската търговска камара, областната администрация и общината. Двудневната програма на гостите включваше срещи с областния управител Чавдар Божурски и кмета на Сливен Стефан Радев, посещения в няколко мандри.

"Млековита" има 20 предприятия в Полша, в които работят над 5000 души. Произвежданите от тях над 1000 вида продукти се предлагат на пазарите в над 160 държави.

Коментари

Задължително поле