Полски националисти пребиха български студенти, взели ги за бежанци

Полски националисти са пребили група българи, които взели за сирийци.

Инцидентът се е случил на трети декември в Бидгошч, областен град в северна Полша, съобщава Baricada.org. В късен следобеден час шестима студенти от България и Турция се качили на трамвай. След няколко спирки в транспортното средство нахлува група полски националисти, които веднага набелязали чуждестранните студенти и ги помислили за сирийски бежанци.

Крещейки към тях „мургави курви“, „ислямски парцали“ и „вървете си у вас“ националистите започват да ги удрят, ритат и блъскат срещу стените и седалките в трамвая. Нападнатите правят опит да се измъкнат, но биячите ги заобикалят и започват да ги удрят още по-жестоко. Другите пътници и водачът на трамвая обаче реагират.

Първо се намесили две момичета, които викайки по хулиганите да спрат, започнали да правят снимки и да записват случващото се. Към тях се присъединил и младеж, който опитал да отблъсне най-агресивните хулигани. Другите пътници блокирали изходите на мотрисата, докато ватманът спрял трамвая, затворил вратите и сигнализирал на полицията.

Униформените пристигнали за броени минути и задържали тримата мъже. При обиск у тях са открити стикери на една от многото екстремистки десни организации, действащи в Полша – т.нар. Национално движение.

По-късно пресслужбата на полицията в Бидгошч съобщи, че тримата мъже на възраст 26, 27 и 32 години са били арестувани и се очаква местната прокуратура да излезе с обвинителен акт.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Да го прочетат българските националисти,които мислят че българите са арийци…!!!!

    1. Те тия “български” студенти щом са били в компанията на орки значи са от същата боя като теб.

  2. Вероятно грешката е на журналиста.Едва ли са били българи щом са били с турски студенти.Най вероятно и те са били турци но от България.И нека журналистите да се научат веднъж за винаги-в България не е като в щатите всички да са американци.В България има българи, цигани, турци ,арменци, евреи, но българи са само българите!Другите са български граждани просто!

    1. Alkin прав си, но в страната ни думи като “общество”,”уважение”,”толерантност”..”Съединението прави силата” са изродени и не важат за жалост. От нормално мислещи, хората са се превърнали във мързеливи, злобни комплексари изтъкващи комплексите си над другите. Спокойно, такъв си какъвто се чувстваш другото не става на думи а на дела. А за пенчо пенчев и такива като него да кажа, че ме е срам, че имам такива сънародници които делят хората по свое усмотрение и аршин както им е удобно. Интересно дали Аспарух сам самичък е основал България или се е съюзил със славянските племена… срам???

      1. Аз лично имам приятели които са мюсюлмани (не казвам от турски произход защото 99% от тези които се турчеят са потомци на потурчени българи) и са много повече българи от някои други българи. Имам и приятели цигани които са по-българи от някои българи. Тук става дума за онези изпълнени с омраза чивечета които живеят в България но за тях Турция е най-великата. Живеем в свободен свят-на който не му изнася през капъкуле и към анадолата.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.