Полубрат на Обама дава рамо на Тръмп

След като на предишния дебат кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп покани жертви на сексуален тормоз на Бил Клинтън, за последния тв двубой с опонентката си Хилъри Клинтън той заложи на Малик Обама, полубрат на настоящия държавен глава. Пред “Ню Йорк пост” Малик Обама, кениец, който има и американско гражданство, заяви, че е много развълнуван преди участието си в третата битка между кандидатите в Лас Вегас, насрочена за днес рано сутринта българско време. Той отдавна критикува Клинтън и смята, че Тръмп е по-добрият претендент за Белия дом. “Ще му помогна да направи Америка отново велика”, обеща Малик Обама, който има общ баща с президента, цитирайки предизборния слоган на Тръмп.

Републиканецът е поканил и Патриша Смит, майка на експерт по комуникациите, убит от бунтовници в Бенгази на 11 септември 2012 г. в атака, за която Тръмп хвърля вината върху Хилъри Клинтън в качеството й на държавен секретар. Смята се, че той ще засили нападките срещу съперничката си, най-вече за продължаващите кризи в Сирия и в Либия, въпреки слабото си представяне във външнополитическите теми на предишните дискусии.

Анализатори виждат в последния дебат шанс за Тръмп да си осигури повече подкрепа на фона на обвиненията срещу него в сексуално насилие, отправени от осем жени.

Очаква се модераторът Крис Уолъс от тв Фокс нюз да разпита кандидатите за миграцията, икономиката, Върховния съд и техните способности да ръководят страната.

Ден преди последната битка президентът Барак Обама призова Доналд Тръмп “да спре да хленчи”, че изборите на 8 ноември са нагласени, и да престане да ласкае руския лидер Владимир Путин. Държавният глава изненадващо заряза дипломатическия подход и се обърна към магната с език, с който би скастрил непослушен младеж.

В същото време социологическо проучване показва, че 41 на сто от гласоподавателите вярват, че вотът действително може да бъде откраднат от Тръмп, а Белият дом е все по-обезпокоен от възможността милиардерът и привържениците му да не признаят резултатите от гласуването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка