Получаваме фишове за глоби и онлайн Услугата вече ще замества препоръчаната поща с обратна разписка

Известията за глоби и наказателни постановления, с които КАТ ни санкционира, вече ще можем да получаваме и онлайн.

Предимството е: бързо, удобно и лесно

Агенцията за “Електронно управление” (ДАЕУ) въведе нова административна услуга за онлайн изпращане и получаване на документи edelivery (е-Връчване), която вече работи. Тя замества класическия метод за доставка на документи като глоби и фишове например. От ДАЕУ я определят като еквивалент на препоръчаната поща с обратна разписка и е удобен инструмент за бърза доставка на сигурна и надеждна информация. Услугата е насочена към граждани и юридически лица, администрации, лица, осъществяващи публични функции, и организации, предоставящи обществени услуги.

Електронната услуга може да бъде интегрирана чрез модул в сайтовете на администрациите или да се използва чрез потребителски интерфейс. През интерфейса достъпът става след регистрация, като потребителят трябва да се идентифицира чрез квалифициран електронен подпис или ПИК на НОИ например.

Новата опция позволява връчване на документи за извършени административни услуги, актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления по смисъла на Закона за административните нарушения и наказания. Може да се използва и за други документи или актове, за които е задължително връчването или съобщаването им по закон.

Надежда, че системата е-Връчване ще заработи ефективно, дава и отпадането на изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.