Поляк се бута за мач с Кобрата

Статутът на Кубрат Пулев на задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) явно привлича вниманието на доста от колегите му в тежка категория. Българинът трябва да се бие срещу победителя от реванша Анди Руис – Антъни Джошуа, но полякът Адам Ковнацки отправи предизвикателство към Кобрата за мач през февруари.

„Мисля, че такъв мач е възможен, ако Руис не поиска да защитава пояса на IBF – смята Ковнацки, който има 20 победи (15 с нокаут) в 20 мача в кариерата си досега. - Аз съм следващият кандидат след него. Такъв мач ще е много добра идея, изчаквам да видя какво ще стане. Проследих последния му мач, той не изглеждаше добре. Но не трябва да преценявате боксьор само по един мач. Пулев е от топ играчите в категорията.“

Думите му накараха британския журналист Майк Копинджър направо да съобщи, че такъв мач ще има. Според него датата е 22 февруари, а фактът ще е налице, ако Анди Руис спечели реванша срещу Джошуа и защити четирите пояса. В такъв случай американецът щял да се откаже от титлата на IBF, тъй като не бил склонен да я защитава в изискания срок.

Еди Хърн, агент на Джошуа, също очаква Пулев да се бие с Ковнацки, а победителят да се изправи срещу новия шампион.

Коментари

Задължително поле