Пол Погба: Бях богат с вода и малко храна

Най-скъпият футболист в историята на футбола Пол Погба призна, че като малък се чувствал богат само защото имал вода и малко храна. В момента французинът може да се похвали със заплата от 17,06 млн. евро годишно в „Манчестър Юнайтед“. Въпреки това, привлеченият от „червените дяволи“ преди година за 101 млн. евро играч заяви, че детството му било щастливо, макар семейството да живеело много скромно.

„Винаги ще помня една случка, когато бях на 18 или 19 години – споделя Погба. – Тогава за първи път си купих маратонки марка „Лубутен“. Бяха бели. Не излязох от в къщи цял месец, защото бях шокиран и щастлив. Никога не съм вярвал, че ще нося толкова скъпи маратонки. Това е смешно, защото когато нямаш пари, тогава разбираш тяхната истинска стойност. Тъжното беше, че в Италия ме ограбиха. Събуха маратонките ми директно от краката. Ще се радвам, ако крадецът ми ги върне, защото те имат сантиментална стойност за мен.“

Погба разкрива и други интересни неща от своето детство. Тогава халфът живее в малък апартамент в предградията на Париж. И сега Погба е изключително близък със семейството си, макар че вече може да си позволи почти всичко. Скоро футболистът дори купи имение на майка си в Гвинея.

„Бях щастлив, не се оплаквах, защото имах вода, малко храна и няколко чифта евтини дрехи – каза Погба, който в момента има собствена подна линия. – Тези неща ме караха да се чувствам богат. Делях легло с още четири човека от семейството. Още от тогава имах само една единствена мисъл в главата си – да играя футбол. Исках да бъда професионален играч и се радвам, че постигнах тази цел.“

Живее в имение за 3,3 млн. евро

През февруари Пол Погба си купи луксозен палат в Манчестър, който се състои от пет спални, всяка с отделна баня, огромна всекидневна, просторна трапезария, вътрешен басейн и стая за игра на билярд. Всичко за 3,3 млн. евро.

„Асът на „Юнайтед“ изплати новия си дом на вноски за 4 месеца, докато болшинството британци биха плащали ипотека над 25 години за подобен лукс“, написа британският таблоид „Сън“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.