Помориец, громил социална служба пред съда: Държавата да ми поправи къщата и да плаща по 600 лв., нямам работа

"Наближаваше Нова година, тогава настъпва еуфория, а аз живея в порутена къща и някак си това ми въздейства. Знам,че не беше правилно, но исках да ми обърнат внимание, не издържах". Това каза пред съда в петък 40 годишният Иван Хъшев от Поморие и поиска да го пуснат от ареста. Магистратите обаче бяха безкомпромисни и го оставиха зад решетките.

В последните дни на миналата година, Хъшев влетял в служба "Социално подпомагане" в Поморие. "Всички напуснете стаите до една минута!", "Ще въведа нов обществен ред!", крещял той и започнал да громи. Обръщал маси и столове, влязъл в две от стаите и трошил наред компютри, принтери и монитори с дървена пръчка. Социалните работници още са в шок от случилото се.

Иван Хъшев наистина обитавал полусрутена съща, без ток и вода. Преди това обаче напуснал жилището на родителите си, защото, по думите му, "искал да е независим и щастлив".

Според съда обаче истината е по-различна - той е осъждан за домашно насилие и затова трябвало да напусне родния дом. Осъждан е и за подобно деяние като последното - пак громил социална дирекция.

Във "философско писмо" до социалните, той обяснил, че държавата трябва да му поправи къщата и да му плаща по 600 лева на месец, след като не може да си намери работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България