Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Арестуваха мюфтията на „Ислямска държава“

Бум на хепатит в областите Стара Загора и Хасково, повечето болни са деца

Иран ще предостави на Украйна черните кутии на сваления самолет

Министър Танева : Продължаваме да търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Арбанашката църква „Св. Атанас” прие първата си служба от десетилетия насам Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи богослужението

Неизвестни обраха митницата в Благоевград

Свищов и две села остават без вода заради авария Екипи на ВиК работят по отстраняването й

5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Мъж се е самозапалил в колата си по пътя над Асенова крепост

Поморие си иска Военния санаториум

Кметът на Поморие Иван Алексиев поведе битка за Военния санаториум. След приетото решение на Министерски съвет за преструктуриране на БДПЛР „Свети Георги” – гр. Поморие (Военният санаториум), включвайки го в активите на търговско дружество „Вита” ЕООД – Велинград, той е внесъл спешна докладна в Общинския съвет. Местният парламент е приел решение за възлагане на искане за безвъзмездното му прехвърляне в полза на Община Поморие и за отмяна на решението на Министерски съвет.

За решението на Общинския съвет, кметът е уведомил министър-председателя на Република България, министъра на отбраната и областния управител на област Бургас. Уведомен е и президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

„Можем да посочим много причини относно предложението на военния министър г-н Ненчев, че неговото решение е грешно, неправилно, нецелесъобразно и най-вече неморално спрямо Поморие и поморийци, които са дарили този имот на Българската държава, а не на г-н Ненчев.”, пише в писмото си до премиера кметът на Поморие.

Утре, петък, кметът Алексиев обяви, че ще даде нарочна пресконференция за да разкрие подробности по случая. Според съобщение на общината до медиите, главният лекар на болницата не допуснал кмета да проведе срещата в здравното заведение, с мотив, че за провеждането й трябва да се иска разрешението на министър Ненчев. Затова била насрочена друга среща. Служителите на лечебното заведение били заплашвани, че който приеме поканата на кмета и отиде на срещата, няма да му бъде предложен нов трудов договор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.