И в Ямбол обявиха грипна епидемия Училищата излизат във ваканция за 6 дни от утре

Луд треньор шпионирал конкурентите

Принц Хари и бременната Меган на премиерно представление на Цирк дьо Солей в Лондон

Скоулс: Моуриньо умишлено се предаде

Николай Николов: Бюджетът за спорт в София трябва да е поне 1% от общия на СО

Засякоха кражба на ток от външен контакт на къща Комшия включил удължител в контакта на отсъстващите съседи

Европарламентът призова за незабавно ратифициране на Истанбулската конвенция

Чавушоглу: Турция очаква с нетърпение да приветства Македония в семейството на НАТО

Ревност от СМС е най-вероятният мотив за убийството в „Банишора“ Извършителят е пробвал да се самоубие и през 2015 г. заради раздяла с друго момиче, каза прокурор Русинова

700 допълнителни места в детските ясли в София

РИОСВ-Бургас: Три каравани са се самонастанили до разораните дюни

„Булгартрансгаз“ регистрира дъщерна компания „Газов хъб Балкан“ Тя ще изгради ликвидна газова борса у нас

Томислав Дончев: За първите девет месеца на 2018 г. двустранният стокообмен между България и Република Македония възлиза на 550 млн. евро

Две условни присъди за 64-годишна куриерка на телефонни измамници Жената е прибрала пари и злато за над 51 500 лв. от 8 измами

Вучич като Борисов: Подарява на Путин овчарка

Поморие си иска Военния санаториум

Кметът на Поморие Иван Алексиев поведе битка за Военния санаториум. След приетото решение на Министерски съвет за преструктуриране на БДПЛР „Свети Георги” – гр. Поморие (Военният санаториум), включвайки го в активите на търговско дружество „Вита” ЕООД – Велинград, той е внесъл спешна докладна в Общинския съвет. Местният парламент е приел решение за възлагане на искане за безвъзмездното му прехвърляне в полза на Община Поморие и за отмяна на решението на Министерски съвет.

За решението на Общинския съвет, кметът е уведомил министър-председателя на Република България, министъра на отбраната и областния управител на област Бургас. Уведомен е и президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

„Можем да посочим много причини относно предложението на военния министър г-н Ненчев, че неговото решение е грешно, неправилно, нецелесъобразно и най-вече неморално спрямо Поморие и поморийци, които са дарили този имот на Българската държава, а не на г-н Ненчев.”, пише в писмото си до премиера кметът на Поморие.

Утре, петък, кметът Алексиев обяви, че ще даде нарочна пресконференция за да разкрие подробности по случая. Според съобщение на общината до медиите, главният лекар на болницата не допуснал кмета да проведе срещата в здравното заведение, с мотив, че за провеждането й трябва да се иска разрешението на министър Ненчев. Затова била насрочена друга среща. Служителите на лечебното заведение били заплашвани, че който приеме поканата на кмета и отиде на срещата, няма да му бъде предложен нов трудов договор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.