Поморийци с подписка против условията за концесия на плаж

Над 200 са подписите, събрани в подкрепа на кмета Иван Алексиев за концесията на плаж „Поморие-изток”, съобщават от общината. Хората не са съгласни с условията на концесията.

След като Министерството на туризма обяви конкурс за определяне на концесионер на морски плаж „Поморие - изток”, стана ясно, че част от концесионната територия неправомерно обхваща публична общинска собственост, а именно улица „Крайбрежна” – част от пътното платно с тротоара и паркинг, обясняват общинарите. По тази причина живущите на крайбрежната улица са сформирали Граждански инициативен комитет, като на 09.11.2018 г. в общинското деловодство е постъпила подписка от 217 души, обявили се в подкрепа на кмета и предприетите от него мерки по случая.

„Благодарен съм на своите съграждани за доверието, защото задачата ни не е лека. Ние целим преди всичко защита на обществения интерес, осигуряване на прозрачна равнопоставена процедура и избор на концесионер, при който услугите, свързани с градския плаж, ще бъдат предоставяни с необходимата грижа. Вярвам, че събраните подписи и активното участие на хората ще бъдат от полза в по-нататъшните ни действия”, коментира кметът Иван Алексиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони