Помощник на Хубчев вариант за нов треньор на "Ботев" (Пд)

Помощникът на националния селекционер Петър Хубчев Армен Амбарцумян е един от вариантите за нов треньор на вратарите в "Ботев" (Пд). Там постът е вакантен, след като броени часове след спечелването на Купата на България досегашният титуляр Тихомир Тодоров прие изключително изгодна оферта от втородивизионен клуб от Китай.

Освен нов треньор спортно-техническото ръководство на "канарчетата" търси и нов вратар, тъй като Георги Георгиев, чийто договор изтича, не е желан повече в отбора след изцепката си преди финала за Купата на България срещу "Лудогорец". Тогава изнервен от безсънната нощ след остър зъбобол и новината, че няма да пази, опитният страж си събра багажа от стаята в хотел "Суит" в Студентския град и си тръгна. По тази причина в "Ботев" решиха да не му предлагат нов договор.

Старши треньорът Николай Киров-Белия избра Банско за летния лагер на "жълто-черните" преди мачовете им от първия предварителен кръг на Лига Европа на 29 юни и 6 юли. В полите на Пирин планина "канарчетата" ще тренират и играят 4 от шестте си контроли на новите терени, изградени от фирма "Елвима".

Останалите два спаринга ще са на стадиона в Коматево, където на 12 юни от 10 часа ще стартира лятната подготовка. В отбора ще бъде върнат юношеският национален защитник Георги Купенов, който се възстановява след операция на скъсани коленни кръстни връзки, а желан от Киров е и бразилският бранител Рафаел де Соуза, който цяла година лекува стари травми в ахилеса в родината си, но още има договор с "Ботев".

Нови контракти са предложени на защитниците Виктор Генев, Радослав Терзиев и Кристиян Димитров, като се очаква последните двама, които са кадри на школата, да подпишат със сигурност. Такава обаче липсва по отношение на бъдещото в "Ботев" на две от звездите в отбора - Тодор Неделев и Антонио Вутов, които са собственост съответно на немския "Майнц-05" и италианския "Удинезе". От германския клуб искат да продадат Неделев на всяка цена това лято, за да си избият поне част от дадените за него 2,75 млн. евро, тъй като договорът му изтича на 30 юни 2018 г. Мераклии за подписа на Тошко има, макар че личното му желание е да остане в "Ботев" (Пд), но от пловдивския клуб обаче не могат да си позволят да платят трансферната сума, искана от "Майнц-05". По подобен начин стоят нещата и с Антонио Вутов.

Въпреки добрия си клубен коефициент в евротурнирите "Ботев" (Пд) ще започне участие още от първия предварителен кръг на битката за групите в Лига Европа. Това ще се случи заради нови разпоредби и правила на УЕФА, според които победителите в турнирите за националните купи на страните от 27-мо до 55-о място в ранглистата на европейската централа ще започнат още от първия предварителен кръг. България е на 29-о място и попада в тази група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ