"Поне за миг да полетя" - документален филм за Иван Андонов

"Не съм сигурна, че сме събрали целия Иван Андонов в 62 минути, но огромна част от неговата душа е вътре в този филм. Надявам се зрителите да усетят тази любов, с която сме го правили." Това сподели режисьорът Галина Кралева пред БНР преди прожекцията на документалния филм "Поне за миг да полетя", посветен на режисьора, сценарист и актьор Иван Андонов. Лентата ще бъде показана тази вечер в кино "Люмиер" от 18.30 часа.

Запитана кое я провокира да събере в 60-минутен филм вселената на Иван Андонов, Кралева разказа:

"Провокира ме първо дълбоката бездуховност в момента. Това надзъртане не в дълбините на човешката душа, а в дълбините на силиконовите деколтета. Загубата на дух, на духовност на духовни пространства убива човека. А Иван Андонов е пример за стремеж към духовното. Какво по-важно от това да търсиш нови идеи, нови хоризонти?"

Във филма участват Илка Зафирова, Христо Мутафчиев, Георги Мишев, Георги Данаилов.

Иван Андонов е режисьор на знаменити български филми „Дами канят“, „Опасен чар“, „Вчера“ и „Адио, Рио“. Известен е и с ролите си във филмите „На малкия остров“, „Отклонение“ и „Иван Кондарев“. Носител е на множество кинонагради. Занимава се с живопис. През последните години от своя живот открива над дузина изложби в своя живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино