Поне месец Шумен ще е със скъпа вода

Снимка: Архив

Извънредно общо събрание на ВиК-Шумен с тема "цената на водата" може да се свика не по-рано от 4-7 февруари. Това обяви областният управител на Шумен проф.Стефан Желев в петък, когато проведе закрита за медиите среща с кметовете на общини в региона по проблемите във водния сектор.

Както "Труд" писа, в първия работен ден на годината от ВиК-Шумен обявиха, че управителят на дружеството инж. Красимир Марков ще се съобрази, ако общото събрание реши да задържи старата цена на водата от 3,30 лв. за кубик. Пред вестника той обяви, че на 2 януари пуска заповед, с която одобрява решението на КЕВР за 3,40 лв./кубика.

Губернаторът не скри, че заповедта ги е изненадала. По инициатива на кмета на Шумен Любомир Христов, общините-акционери във ВиК предложилит да се свика извънредно общо събрание, на което да се разгледа въпросът с цената, поясни проф.Желев. За да се проведе, трябва да има кворум - да има представител на държавата, която е с 51% участие. А за да се промени цената на водата, са необходими 50% от гласовете. До тогава шуменци остават с вода по 3,40 лв. за кубик без ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони