Поне 20 души пострадаха на дербито в Сърбия

Поне 20 фенове пострадаха при сбиване по време на 156-о издание на сръбското дерби между „Партизан“ и „Цървена звезда“ (1:1). Един човек е приет в реанимация на болница, където е откаран с бърза помощ и е в критично състояние. Сред арестуваните има и българин, който участвал в боя. Името му към момента остава в тайна.

Масовото меле, което продължи десет минути, бе в сектора с ултрасите на „черно-белите“, които бяха домакини. Според информациите сбиването е между две враждуващи фракции на „гробарите“ - желаещите да вземат властта на Южната трибуна от групировката „Йънг Бойс“ и настоящите лидери от „Алкатраз“.

Наложи се намесата на жандармерията, която изведе десетки окървавени фенове от стадиона, а жертви имаше и сред представителите на реда - четирима полицаи също са били приети в болница след мача.

Повелите неуспешния преврат си понесоха последствията, бивайки изхвърлени голи на пистата пред сектора. Първоначално се смяташе, че става дума за внедрени фенове на „Цървена звезда“, но в последствие се разбра, че става дума за вътрешни брожения между навиячите на „Партизан“.

156-ото сръбско дерби завърши 1:1. По този начин „звездашите“ ще зимуват с аванс от 9 точки пред вечния си съперник, който водеше до 84-ата минута. Изравнителното попадение за „червено-белите“ заби Ричмънд Боакие. Преди това „Партизан“ поведе с гол на Сейду Сума от дузпа в 62-ата минута. Това беше първият наказателен удар за „гробарите“ в дербито от 1995 година.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят