Поне 20 000 фенове подкрепят ЦСКА

Най-малко 20 000 „червени гърла“ ще подкрепят ЦСКА в първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу украинския „Зоря“ в четвъртък вечер. За първи път през сезона армейците ще играят на националния стадион „Васил Левски“, защото УЕФА не позволява на този етап двубои на „Българска армия“ в този вид на арената. Преди година над 25 000 души дойдоха заради ЦСКА да викат срещу „Копенхаген“, тогава тимът падна с 1:2.

Настроението в отбора е повече от бойно. Откакто Любко Петрович официално пое ЦСКА отборът загуби единствено от „Осиек“ с 0:1, но това бе с цената на продължаване напред в Лига Европа. „Старата лисица“ едва ли ще изневери на тактиката си – дебнене до последно, суха мрежа е поне един гол в полза на ЦСКА.

Голмайсторът през сезона Евандро вече е на линия и ще води атаката заедно с Али Соу. Все още е енигма англичанинът Вив Соломон-Отадор, който игра само като резерва срещу „Черно море“ и остави добри впечатления. Възможно е най-накрая Петрович да му гласува доверие, което обаче сигурно ще загуби шотландецът Тони Уот.

Сръбският треньор няма да изневери на новата си тактика 3-5-2. В нея основно място заема привлеченият последно испанец Раул Албентоса, който окончателно „изяде“ мястото на Божидар Чорбажийски в центъра на отбраната. Бранителят дебютира в дуела с „Осиек“ миналата седмица, игра 120 минути. След това бе титуляр и при 1:0 срещу „Ботев“ (Враца).

„Очаквам много борба – прогнозира Петрович. - „Зоря“ е абсолютно преодолим отбор. Съперникът прилича на „Осиек“, разчита основно на свои кадри. Вярвам, че Али Соу ще почне да вкарва.“

Коментари

Задължително поле