Поне 200 000 евро за кола №1 в „Манчестър Юнайтед“

Bentley Continental GT омагьосва с лукс и бързина

По-луксозна от повечето лимузини и по-бърза от повечето спортни автомобили – подобна комбинация се среща рядко и струва скъпо. Доказателство е Bentley Continental GT. Разкошното купе се продава на цени от 200 000 до 300 000 евро. Този сегмент е черешката на тортата в автомобилната индустрия, където марките акцентират или върху екстремната бързина (Ferrari, Lamborghini, Aston Martin) или върху абсолютния лукс (Rolls-Royce).

20-2-6kol

Новият модел Continental GT показва колко умеело Bentley съчетава всички тези качества, които се ценят от купувачите с дълбоки джобове. Сред тях определено са футболните звезди във първенството с най-високи заплати – английската Висша лига. Много от тях карат Bentley, както Димитър Бербатов при гастрола си в „Манчестър Юнайтед“, а и след това. По негово време това беше най-предпочитаният автомобил в клуба. Тази марка бе избрана от треньора Алекс Фъргюсън, през вратаря Едвин ван дер Сар, защитниците Патрис Евра и Гари Невил, до нападателите Райън Гигс и Карлос Тевес. Кристиано Роналдо също си купи Bentley на следващия ден, след като потроши в катастрофа в околностите на Манчестър чисто ново Ferrari.

20-3-6kol

Предишният модел Continental GT беше впечатляваща комбинация от бързина и лукс със способност да докара комплекс за малоценност на собствениците на други, не по-малко скъпи автомобили. Защото Bentley е парад на благосъстояние, афиш за социален статус и обект на завист. Помпозният интериор на новия модел изобилства от лак, кожа и дърво. За всеки автомобил са използвани 10 квадратни метра най-висококачествена дървесина и кожа от шест крави, която е съшита точно с 310 675 шева.

20-4-6kol

Водачът и пътниците се радват на всичко по-по-най – от аудио-навигационната система с цена колкото малка градска кола, през дигиталните екрани и технологията за нощно виждане до мощния 12-цилиндров мотор. Той е с работен обем 6,0 л, като генерира 635 конски сили и 900 Nm – предостатъчно голям ресурс за светкавично ускорение на тежащия 2,3 т палат. Двигателят е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия и се захранва от два турбокомпресора, а те гарантират максимална скорост 333 км/ч и спринт от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди. Приблизително същите скоростни характеристики имат болидите от „Формула 1“, които са близо три пъти по-леки.

20-5-6kol

Платформата на Continental GT е подходяща за спортно шофиране, защото идва от Porsche Panamera, тъй като Bentley е в концерна Volkswagen. Идентична е и адаптивната система за задвижване на четирите колела, като британските инженери са задали най-удачните настройки. Въздушното окачване със система за неутрализиране на накланянето на каросерията в завои работи със система на напрежение 48 волта. Тя помага на бързи електромотори да регулират стабилизаторите.

20-6-6kol

Друга забележителна характеристика на новия модел Continental GT е централната конзола с въртящ се панел, който има три „лица“ - комплект аналогови часовници, дървен фурнир или високочувствителен цветен дисплей. Continental GT разполага също с масажиращи седалки и един от най-големите хладилници. Ювелирните LED фарове напомнят на кристални чаши за уиски, а задницата е не по-малко ефектна с красивите елипсовидни светлини и подвижния спойлер.

new-continental-gt-15

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили