Морска изложба привлича десетки посетители

Румен Петков: Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа за левицата от Освобождението

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Народното събрание прие отпадането на машинното гласуване

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

Илияна Йотова за речта на Урсула фон дер Лайен: Повече емоции, отколкото отговори!

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пореден случай на незаконна сеч в столичен парк

Пореден случай на незаконна сеч в столичния Западен парк. Подобен имаше и миналата година. Тогава Столичната община конфискува каруците с дървесина и състави актове на нарушителите. Вчера, обаче граждани отново се натъкнали на отрязани дървета, съобщи БНТ.

Цоньо Пеев и Венцислав Петров попаднали на отсечените дънери при традиционния си крос в парка. Подали сигнал на телефон 112. Двамата почти всеки ден стават свидетели на преминаващи през парка каруци с дървесина.

От Зелени системи“ към Столичната община, са запознати с проблема и са преградили част от парка със скални късове. Подавали са и многократни сигнали до Столичната дирекция на полицията. Проучва се и възможността за поставяне на видеонаблюдение в част от парка.

„Този проблем е решим, тъй като е ясно, че не може да се сече без да има разрешение, без да има табела. Самите дървета вероятно може да бъдат намерени в околните къщи. Всеки ден тук се виждат каруци, които пренасят дървен материал и то изсечени дървета, не сухи“, смята Цоньо Пеев.

В рамките на декември 2016 до февруари тази година са съставени 9 акта от Столичен иснпекторат, за такива незаконни сечи, обясни Димитър Данчев от дирекция „Зелени системи“ в Столична община. Били са заловени от полицията множество каруци извозващи незаконни дървета, на базата на които са съставени и актовете от Столичен инспекторат.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.