Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

Възрастна жена е починала при пожар в къщата си в с. Маринка

Отмениха бедственото положение в Карлово

Грипна епидемия и в Благоевград

Путин се потопи в ледените води за Богоявление (СНИМКИ)

Седем пострадали при нападение с брадва в Руско училище

Енергийният министър призова бизнеса да сезира КЗК, ако има данни за картел за цената на тока

Автомобил блъсна пешеходец в Търново

Горски педагози преподават в градини и школа

МВР хвана измамници, събирали дарения от името на зам.-министър

Поредната далавера на зелените спряна от КЗК (обзор)

Тома Белев

Приети са жалбите срещу половината от заданията на обща стойност 12 млн. лв.

Прогнозата – нови протести маскирани като природозащитна кауза

Със свое решение Комисията за защита на конкуренцията спира част от скандална обществена поръчка, която на практика е подарък от Министерството на околната среда и водите за шепата „зелени“, част от коалицията „За да остане природа в България“.

КЗК обявява за незаконосъобразни позиции с номера 4, 6 и 7 от заданието „Анализи и проучвания на видове и природни местообитания …“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Средствата, които ще бъдат дадени от държавата и Брюксел за изпълняване на работата, са близо 12 млн. лв., като само незаконосъобразните позиции са за 4 572 500 лева.

Както „Труд“ писа в свое разследване още през декември, от условията на търга е видно, че те са направени по начин, гарантиращ избирането на фирма изпълнител от кръга на „еколозите“.

Историята започва още през август миналата година. Поръчката е обявена от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) към МОСВ. На прост език заданието й означава – събиране на информация за разпространението на видовете в България, която след това ще се предаде на ЕК. Тя трябва да установи достатъчна ли е площта на мрежата „Натура 2000“ в България, или тя следва да бъде увеличена и какво е състоянието на видовете и местообитанията. Ако за последните картината е лоша, Брюксел логично ще препоръча рестрикции, които ще ударят по развитието на зимния и летния туризъм у нас. Разбира се, прогнозата е, че щом „зелените“ получат поръчката, ще обявят за трагично състоянието на видовете и местообитанията и това ще доведе до изграждане на нови защитени зони у нас, които ще бъдат включени в мрежата на „Натура 2000“. В обектите от нея на практика се забранява всякаква дейност, която развива икономиката. Цялата „Натура 2000“ у нас е под контрола на „еколозите“, като само с тяхна благословия нещо може да се случи там. И това никак не е безплатно. В същото време от поръчката те щяха да получат близо 12 милиона лева. Засега КЗК им отнема тази възможност, като поне частично им пречи да се доберат до колосалната сума.

 

Апетити

В схемата вече е и „Да, България“

Как става рекетът над държавата? Схемата е добре изпипана, като вече официално е и коалиция „Движение Да, България“ с шеф проваленият правосъден министър Христо Иванов. В обединението влизат партия „Да, България“, ДЕОС и ПП „Зелените“.

Кандидатите за депутати от коалицията са познатите „усвоители“ Андрей Ковачев, Петко Цветков, Тома Белев, Андрей Ралев, Борислав Сандов.

В продължение на години те извиваха ръцете на официалните власти по следния начин – набелязва се подходящ повод да се организира протест срещу правителството със специфична насоченост върху МОСВ. Свързаните с тези НПО фирми се подготвят за обществените поръчки. ПП „Зелените“ използва темата на протеста за свои политически дивиденти. По тази схема в последните шест години правителството е принудено да даде чрез обществени поръчки над 40 млн. лева, при погазване на принципите на честна, свободна и лоялна конкуренция.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. Соросоидът е крадливо и злобно животно. Майкопродавец. Терорист и тормозчия.

  Видиш ли соросоид , удари му 2 шамара и не му обяснявай защо !

  Видиш ли Тома Белев , удари му повече !

 2. Комунисти плотенени от Сорос и Америка за България,егати гнусотията.

 3. ей, най-накрая да ги спрат. то ако не ги спреш пари няма да останат в тая държава, всичко при тях ще иде

 4. Хахаха хванаха зеленушките по бели гащи докато се опитват да ни ограбят с 12 млн. лв. Лошото е, че тези нагли крадци в момента са кандидат депутати и се ползват от имунитет и нищо не може да им направи държавата. Ето до какво положение ни докараха. Сега би трябвало на всички институции да им светва по една червена лампичка като чуят иманата на тия крадци.

 5. Вярвайте на Петьо Блъсков и плюйте Тома Белев. Заради това Гана и Сенегал са по-напред по медийна свобода. Докато има такива верующи, ще падаме все по-надолу.

 6. Зелените от години точат пари от държавата по тази схема. Добре че КЗК се намеси и сложи край на тази порочна практика.

 7. Излязоха анализи че са намалели врабчетата в България. Тома Белев веднага да се заеме с оплождането на женските врабки!!!!! Ако трябва по цял ден да запложда врабки в името на „зелена България“!!!!!

 8. Щом човек чуе „зелените“ и Христо Иванов веднага трябва да му идва на ум – „далавери“!

 9. За тези пари, за да ни ги изпуснат, защото са алчни мошеници, доста циркове ще сътворят още отрочетата на Прокопиев – Зелените и Да, България, защото това е смисълът на цялото им съществуване.

 10. Добре, че в КЗК има няколко прозорливи глави та да спрат безумията на заления октопод.

 11. Явно „Зелените“ на Иво Прокопиев и Христо Иванов нямат срам и искат да получават безвъзмездно още милиони, за сметка на пенсиите на нашите родители например! Тази крадлива шайка заслужава да попадни в затвора и да бъде разследвана до дупка!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.