Порожанов призова потребителите да подкрепят българските производители

„За следващия програмен период подготвяме суот анализ, който трябва на направи секторен анализ навсяко едно въдство, на всяко направение в плодове, в зеленчуци, така че на тази база да можем да изготвим стратегически план.“ Това каза в Повдив зедмеделският министър Румен Порожанов, който присъства на Деня на българския производител в един от хипермаркетите, а след това и на Осмия национален агросеминар. В стратегическия план ще бъдат описани целите, които страната ни ще преследва, обвързани със сметки, бюджет и финансиране.

На въпрос има ли вече легална дефиниция на понятието „малък производител“, защото има оплаквания в тази връзка за подпомагането на животновъдите, министър Порожанов отговори с „не“. „Всеки един производител може да се чувства по-голям или по-малък. И в момента има опция за финансиране за малки производители. Важното е те да са ефективни и да работят по правилата, защото и малките производители трябва да спазват хигиенните изисквания“, каза още Румен Порожанов.

От Пловдив той призова потребителите да подкрепят българските производители, купувайки си тяхната продукция за празниците, защото тя е с изключително добри качества.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България