Язовир прелива, водата затвори пътя Ловеч – Плевен В Самоков е обявено бедствено положение, река "Боклуджака" излези от коритото си

снимка: pixabay.com

Язовир „Николаево 5“ прелива и наводни път Плевен – Ловеч. Има свличане на земна маса,  30 см вода са покрили участъка. Трасето е непроходимо от 14 ч. поради наводнен участък в района на Тенекиения хан, съобщиха от общинската администрация в Ловеч.

Изведени са всички автомобили, няма пострадали и бедстващи хора, съобщиха от МВР в Плевен. Районът се охранява от екип на сектор „Пътна полиция“.

Кметът на Плевен обяви частично бедствено положение заради подкопания преливник на язовира. Ако водата продължи да копае, има опасност язовирната стена да бъде скъсана.

Създадена е организация за спиране на движението след отбивката за село Слатина, съобщи БТВ.

Препоръчват се следните маршрути за Плевен – през Баховица, Николаево и Ралево, или през град Левски.

Все още в общините Ловеч, Угърчин, Летница, Ябланица и Тетевен има населени места без ток заради аварии от бурята, съобщиха от електроразпределителното дружество.

В плевенското село Обнова река Пордимска бара излезе коритото си и нанесе поражения. В опасност са десетки къщи в ниското. Наводнени са дворове.

В Самоков е обявено бедствено положение. Река „Боклуджака“ преля, наводнени са много домове.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.