Порой със силен вятър затвори автомагистрала Тракия тази нощ

Истинско бедствие са преживяли късно снощи жителите на пловдивските села Поповица, Катуница, Ахматово и Селци. Полицията е  отцепила участък от автомагистралата, след като дърво рухна до аутобана. Отбиване на движението е имало и край Кемера заради паднали дървета и клони.

Порой със силен вятър отнесе 30 кв.м. покрив на селскостопанска постройка. Вдигна го във въздуха и го премести на близо 5 метра, разказа кметицата на Поповица Веска Мичева. Цялата конструкция се стоварила по средата на пътя, след като прелетяла през малко отводнително каналче и тротоара. По чудо никой не е пострадал.

Беше много страшно. Такъв порой съм виждала, но такъв силен вятър не, разказа кметицата. Тя още се чуди как покривът на частната стопанска сграда е бил отнесен. Сякаш е преместен, разказа Мичева пред електронното издание на вестник Марица. Тя не изключва той да е бил вдигнат от смерч. Днес продължава възстановяването на щетите от бурята. В селото има изпопадали дървета.

Разчистване след бурята има и в съседните села Ахматово, Катуница и Селци. В последното също е паднал покрив на стопанска постройка.

10 са сигналите за помощ постъпили в пожарната. Всички са за разчистване на паднали клони и дървета. Около 22,30 часа дама позвънила и помолила за помощ, след като дърво паднало върху автомобила й на ул. „Победа”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България