Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

Катастрофа затруднява движението по Северната тангента в посока Калотина

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Ратко Младич обжалва присъдата си за военни престъпления

Без авансови плащания за болниците Предложението беше внесено от депутати от БСП

100 хил. шофьори може да останат без работа

Язовир Кърджали е на косъм от преливане

Инж. Дончо Атанасов, АПИ: Зимното поддържане е на добро ниво, проблем е огромният трафик на тежкотоварни автомобили

Президентът Радев: Близкоизточният конфликт може да бъде разрешен само чрез мирни двустранни преговори

Йоханес Хан: Силно осъждам употребата на сълзотворен газ в парламента на Косово

Портал за кадри от цяла България отварят в Бургас

Нов портал за кандидати за работа от цяла България отваря КРИБ  в сътрудничество с Община Бургас. Инициатива цели да скъси разстоянието между търсещите и предлагащите работа.

Това е иновативен онлайн метод, който дава възможност за добре подготвени и опитни кадри не само от Бургас, но и от цялата страна, да намерят поле за реализация в морския град.

Платформата, която ще посредничи между бизнеса и търсещите работа, се казва Business Hub Burgas и е своеобразна мярка за справянето с недостига на кадри на трудовия пазар в региона. Тя беше представена пред бургаски предприемачи, които се запознаха с нейните възможности и обсъдиха начините, по които порталът да работи по-добре. На срещата присъстваха кметът Димитър Николов, общинският съветник Петко Георгиев и председателят на КРИБ – Бургас Стоян Караненов.

Концепцията за набиране на кадри носи името “Кариерен уикенд”. Той ще дава възможност на кандидати от цялата страна да се явят на интервю за работа. Желаещите трябва да се регистрират на сайта BHB.BG и да приложат необходимите документи и сертификати. След специален подбор 50 от кандидатите ще получат покана за интервю с работодатели. Събеседването ще се проведе в рамките на един уикенд.
На кандидатите ще бъдат поемани разходите за път и престой в Бургас. През половината от времето желаещите да намерят работа в Бургас ще се срещат с работодатели, а в останалата част ще имат възможност да опознаят забележителностите на града. По този начин ще се популяризират туристическите обекти и възможностите за приятна почивка в Бургас.
“Надявам се в бъдеще инициативата да стане още по-мащабна, защото имаме сериозни намерения в това отношение. Вече получихме запитвания от бургаски компании, ние решихме да ускорим процеса по създаването на този активен сайт. Ако тя се възприеме добре, ние ще пристъпим към следващите фази, които ще надградят тази инициатива”, каза при представянето на проекта кметът Димитър Николов.
Работата по разработването на Business Hub Burgas продължава и в момента. Финансирането на проекта ще се извършва от КРИБ – Бургас, а Общината ще осигурява логистична подкрепа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.