На 21 август 2018 да почерпят

Валери Божинов разцепи Враца

Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 август 2018

По 314 лева харчи българинът за почивка По-икономични от нас са латвийците и румънците

Двама души са арестувани във връзка със стрелбата по сградата на американското посолство в Анкара

Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

Портал за кадри от цяла България отварят в Бургас

Нов портал за кандидати за работа от цяла България отваря КРИБ  в сътрудничество с Община Бургас. Инициатива цели да скъси разстоянието между търсещите и предлагащите работа.

Това е иновативен онлайн метод, който дава възможност за добре подготвени и опитни кадри не само от Бургас, но и от цялата страна, да намерят поле за реализация в морския град.

Платформата, която ще посредничи между бизнеса и търсещите работа, се казва Business Hub Burgas и е своеобразна мярка за справянето с недостига на кадри на трудовия пазар в региона. Тя беше представена пред бургаски предприемачи, които се запознаха с нейните възможности и обсъдиха начините, по които порталът да работи по-добре. На срещата присъстваха кметът Димитър Николов, общинският съветник Петко Георгиев и председателят на КРИБ – Бургас Стоян Караненов.

Концепцията за набиране на кадри носи името „Кариерен уикенд“. Той ще дава възможност на кандидати от цялата страна да се явят на интервю за работа. Желаещите трябва да се регистрират на сайта BHB.BG и да приложат необходимите документи и сертификати. След специален подбор 50 от кандидатите ще получат покана за интервю с работодатели. Събеседването ще се проведе в рамките на един уикенд.
На кандидатите ще бъдат поемани разходите за път и престой в Бургас. През половината от времето желаещите да намерят работа в Бургас ще се срещат с работодатели, а в останалата част ще имат възможност да опознаят забележителностите на града. По този начин ще се популяризират туристическите обекти и възможностите за приятна почивка в Бургас.
„Надявам се в бъдеще инициативата да стане още по-мащабна, защото имаме сериозни намерения в това отношение. Вече получихме запитвания от бургаски компании, ние решихме да ускорим процеса по създаването на този активен сайт. Ако тя се възприеме добре, ние ще пристъпим към следващите фази, които ще надградят тази инициатива“, каза при представянето на проекта кметът Димитър Николов.
Работата по разработването на Business Hub Burgas продължава и в момента. Финансирането на проекта ще се извършва от КРИБ – Бургас, а Общината ще осигурява логистична подкрепа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.