Верижна катастрофа между седем автомобила край село Саранци По първоначална информация има пострадали хора

Патриотите със съвет „очи в очи“ Чакат номинация от НФСБ за поста на Валери Симеонов

Тръмп заяви, че разполага със записа от убийството на Хашоги, но не иска да го слуша

Внасяме 2000 шофьори от Украйна и Молдова Заплатите стигат до 4400 лева, но кандидати няма

Жълт код за снеговалежи в цялата страна утре

Китайци правят завод в Гоце Делчев Очаква да се открият 150 нови работни места

Румен Петков: Обединените патриоти отдавна доказаха, че нито са обединени, нито патриоти

Ново дъно за рейтинга на Макрон Над 400 ранени в протестите срещу цените на горивата

Макрон: Европа трябва да стане по-силна и по-суверенна, за да предотврати затъването на света в хаос

Бизнесменът Христо Янев е намерен мъртъв в дома си в Свиленград

Глас насън ми каза: Рисувай с пръсти! Проф. Божидар Димитров дал кураж на украинката Светла

Цвета Караянчева е начело на парламентарна делегация, която е на официално посещение в Япония

Готвачите на Мишлен правят от пиле мляко Висшата кулинария ще е подчинена на екологията през следващите десетилетия

Алберт Попов в топ 20 на Световната купа

Песков: Строителството на „Турски поток“ е реален принос към енергийната сигурност на европейския континент

Портал за кадри от цяла България отварят в Бургас

Нов портал за кандидати за работа от цяла България отваря КРИБ  в сътрудничество с Община Бургас. Инициатива цели да скъси разстоянието между търсещите и предлагащите работа.

Това е иновативен онлайн метод, който дава възможност за добре подготвени и опитни кадри не само от Бургас, но и от цялата страна, да намерят поле за реализация в морския град.

Платформата, която ще посредничи между бизнеса и търсещите работа, се казва Business Hub Burgas и е своеобразна мярка за справянето с недостига на кадри на трудовия пазар в региона. Тя беше представена пред бургаски предприемачи, които се запознаха с нейните възможности и обсъдиха начините, по които порталът да работи по-добре. На срещата присъстваха кметът Димитър Николов, общинският съветник Петко Георгиев и председателят на КРИБ – Бургас Стоян Караненов.

Концепцията за набиране на кадри носи името „Кариерен уикенд“. Той ще дава възможност на кандидати от цялата страна да се явят на интервю за работа. Желаещите трябва да се регистрират на сайта BHB.BG и да приложат необходимите документи и сертификати. След специален подбор 50 от кандидатите ще получат покана за интервю с работодатели. Събеседването ще се проведе в рамките на един уикенд.
На кандидатите ще бъдат поемани разходите за път и престой в Бургас. През половината от времето желаещите да намерят работа в Бургас ще се срещат с работодатели, а в останалата част ще имат възможност да опознаят забележителностите на града. По този начин ще се популяризират туристическите обекти и възможностите за приятна почивка в Бургас.
„Надявам се в бъдеще инициативата да стане още по-мащабна, защото имаме сериозни намерения в това отношение. Вече получихме запитвания от бургаски компании, ние решихме да ускорим процеса по създаването на този активен сайт. Ако тя се възприеме добре, ние ще пристъпим към следващите фази, които ще надградят тази инициатива“, каза при представянето на проекта кметът Димитър Николов.
Работата по разработването на Business Hub Burgas продължава и в момента. Финансирането на проекта ще се извършва от КРИБ – Бургас, а Общината ще осигурява логистична подкрепа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.