Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Портрет на свръхинтелигентния тип: Левичар и мърляч, който псува

Робърт де Ниро с едно от най-известните котета в света - интернет сензацията Лил Бъб. Лил Бъб има 22 пръста вместо 18 като останалите котки, няма зъбки и езичето му вечно се подава от устата и е джудже - няма да порасне. Открито е в склад в Индиана и за нула време се превръща в „знаменитост“.

Ако към два следобед забележите все още сънен и силно разтревожен човек с накриво закопчана риза, който очевидно не е успял да си намери два еднакви чорапа сред бъркотията вкъщи, не се възмущавайте. Огледайте го. Ако видите, че целите му панталони са в котешки косми; ако го чуете да псува на майка вратата на метрото, защото се е затворила под носа му, а след това се разкикоти сам на себе си; ако забележите, че разцъква телефона си с лявата ръка, не се бойте. Вероятно не е опасен луд, а най-обикновен изключително интелигентен повлекан.

Морган Фрийман обича котки.
Морган Фрийман обича котки.

Учени от университетите в Ливърпул и Милано установяват десет доста странни черти от характера на свръхинтелигентните хора. Много умният човек е левичар, ляга си късно, разхвърлян и неорганизиран е, псува цветисто и е най-голямото дете в семейството. Доста е остроумен, но пък е малко захлюпен по отношение на секса. Скромен е и предпочита котките пред кучетата. Обобщеният портрет е направен, след като са анкетирани близо 3000 студенти, които са положили и тест за интелигентност.

Всяка от тези черти си има обяснение. Така например според едно от последните проучвания леворъките хора са по-добри математици. Разхвърляните са по-творческите личности. А хаосът на работното място помага на концентрацията, избистря мисълта и води до нестандартни блестящи решения.

Хората, които псуват, имат по-богат речник. Те не са нито по-глупави, нито по-малко образовани от възпитаните – напротив. Псуващите имат по-богата реч, но не защото знаят по-голям брой мръсни думи, а защото са с по-широка обща култура и не следват общоприетото поведение.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пет основни разлики между тъпите и умните

Разбира се, интелигентният човек има и чувство за хумор, и самоирония. Чувството за хумор е едно от качествата, които правят човек привлекателен за противния пол, тъй като е показател за интелигентност и творчески способности.

Аманда Сайфред с любовта на живота си - кучето Фин.
Аманда Сайфред с любовта на живота си – кучето Фин.

През 2009 г. беше проведено проучване, което установи, че нощните птици са по-умни от хората, които си лягат с кокошките. Една от причините е, че мозъците на хората тип “чучулига” се уморяват по-лесно – тоест при равни часове сън тези, които са си легнали по-рано и са станали на зазоряване, издържат по-малко умствено натоварване.

Първородните деца са по-интелигентни от братята и сестрите си. С едно изключение – при смърт на първородния син или дъщеря следващото по големина дете развива интелигентността на първородно.

Младежите, които започват полов живот в тийнейджърските години, се оказват по-нискоинтелигентни от тези, които са решили да изчакат докъм 20-ата си година, че и след това. Колкото по-рано са бръкнали в кацата с меда, толкова повече се понижава коефициентът им на интелигентност.

Умниците непрекъснато се тревожат, премислят и анализират. Така че често имат силно угрижен вид. Колкото по-умен е един човек, толкова по-скромен е. Което не означава, че най-свитите са най-умни. Понякога скромността е самостоятелно качество. Във връзка с това е възникнала поговорката “Скромността краси човека, когато няма какво друго”.

Нали знаете, че цялото човечество може да бъде разделено на котколюбци и кучелюбци. Тези, които предпочитат котките, са по-интелигентни. Собствениците на котки са с по-високи резултати при тестовете за интелигентност. Те са и по-чувствителни и по-широко скроени от кучкарите, които пък са по-енергични хора.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.