Поскъпването на плодовете и зеленчуците се дължи на лошите климатични условия

Покачването на цените в началото на 2017 година се дължи изцяло на климатичните условия, на затруднените доставки и на недобрата логистична подготвеност на нашите търговци. Това обясни пред БНТ шефът на комисията за стоковите борси и тържища Владимир Иванов.

Ръст на цените се наблюдава най-вече при плодовете и зеленчуците. До свръхстойности са достигнали чесънът и краставиците.

При основната група храни, обаче се наблюдава стабилетет вече 7-8 години. След членството ни в ЕС стигнахме до добре балансиран пазар. Има вариации, но те са в рамките на допустимите търговски спекулации, в рамките на логистиката и търговското взаимодействие, уточни Иванов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.