Посланикът на Израел в България посети УМБАЛ „Св. Анна София“

УМБАЛ „Св. Анна“ - София беше посетена от Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан - Посланик на Държавата Израел в Република България. Тя бе посрещната лично от Изпълнителния директор на болницата - д-р Славчо Близнаков и Управителят на Диагностично-консултативен Център „Света Анна“ ЕООД - д-р Георги Канзов.

Основна тема на разговора беше обмяната на опит и специалисти, най-вече в областта на Спешната медицина. Посланик Лилиан заяви, че Държавата Израел има общопризнати успехи в тази област, а организацията на Спешната помощ там се дава за пример в цял свят. „Ние с удовoлствие споделяме нашите постижения, защото за нас спасяването на човешки живот е първи приоритет“ подчерта тя.

img_4339От своя страна, д-р Близнаков направи кратко представяне на УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД, като специално наблегна на уникалния за България Спешен център. „Ние инвестирахме в най-модерна медицинска техника за него и той се превърна в еталон за всички бъдещи Спешни центрове в страната. Имаме ръст на пациентите и дейностите, който се измерва с десетки проценти.“ заяви д-р Близнаков.

Обсъдена беше идеята УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД да бъде домакин на семинар, организиран съвместно с водещи медици от Държавата Израел , на който да да бъдат обсъдени и приложени на практика най-новите тенденции в развитието на спешната медицина.

Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан сподели, че е впечатлена от тази идея и предложи тя да бъде доразвита с посещението на делегация от директори на водещите български болници в Държавата Израел, където те ще се запознаят на място с организацията и постиженията на здравеопазването там.

Д-р Близнаков заяви, че УМБАЛ „Св. Анна“-София АД вече има един много успешен модел на партньорство с Българския олимпийски комитет и предложи подобна форма на сътрудничество за приоритетно медицинско обслужване на граждани на Държавата Израел, пострадали при инциденти или получили здравословни проблеми на територията на Република България.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България