Посланикът на САЩ Ерик Рубин: Не искам да ви подведа с обещание, че визите ще паднат скоро САЩ не се занимават със съдебни казуси, чието решение е свързано единствено с върховенството на закона у нас, заяви дипломатът за лобистката акция на Цветан Василев

Не искам да ви подведа с обещание, че визите ще паднат скоро, но аз и хората от посолството полагаме много усилия това да се случи. Честно казано, България не покрива изискванията. Това обяви в интервю за Нова телевизия посланикът на САЩ в България Ерик Рубин..

„Ако зависеше от мен, визите щяха да отпаднат веднага. Съгласен съм, че това е важното нещо за българите”, заяви посланик Ерик Рубин и обясни:

„Даваме си сметка, че кандидатстването за визи е скъпо, че отнема време и особено за хората, които не живеят в София, това си е голямо предизвикателство, но си имаме закони, които регламентират кога може да падне визовият режим за определена държава. Не искам да ви залъгвам, че можем да променим тези правила”.

„Честно казано, България не покрива изискванията. Най-важният критерий е хората, на които се отказва виза, да са много малко. Трябва и да се сведат до минимум онези, които остават нелегално в САЩ, след като са взели виза”, обясни той.

Дипломатът категорично отрече манипулациите, че властите в САЩ имат общо с наемането на американски лобисти от Цветан Василев, които да го защитават по закона „Магнитски“. Рубин бе категоричен, че САЩ не се занимават със съдебни казуси, чието решение е свързано единствено с върховенството на закона у нас.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Краварите да одат в дто на географията и да оставят България. Руснаците изградиха тази страна с бай Тошо, а краварите я унищожиха за отрицателно време.

  2. Чесно казано не искам в нато, искам тел по границата с мини и рота мотострелковаци на всеки 50 км.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.