На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

Посланикът на САЩ посети Кризисния център в Балван

Среща между посланика на САЩ в България г-н Ерик Рубин и екипа и децата, настанени в Кризисен център за деца жертви на трафик и/или насилие – с. Балван, Община Велико Търново, се проведе днес. Срещата беше уважена от инж. Даниел Панов – кмет на Община Велико Търново, г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, г-н Недю Георгиев – кмет на с. Балван, г-жа Лидия Загорова – председател на Сдружение „Пренебрегнати деца”, г-жа Мая Пешева – директор на Дирекция социално подпомагане, представители на РПУ на МВР, преподаватели от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Посланикът беше посрещнат по традиционен български обичай с хляб и сол. След това по време на срещата имаше възможност да разговаря с децата и екипа на Кризисния център за постиженията и проблемите, свързани с пряката работа с деца претърпели насилие и жертви на трафик и сексуална експлоатация.

Г-жа Росица Димитрова сподели за 12 годишния опит на първия по рода си Кризисен център в България за деца жертва на трафик и насилие, за доброто сътрудничество на Община Велико Търново с Дирекция „Социално подпомагане”, РПУ на МВР, образователни институции, с неправителствения сектор, които са наши партньори и приятели. Тя сподели още, че всички ние заедно работим в интерес на децата, в подкрепа за гарантиране на щастливо детство, за постигане на успешна интеграция и социализация в обществото.

Представи голямата иновация за Община Велико Търново – изграждането на два Кризисни центъра за лица, жертва на трафик и насилие. Към момента темата за домашното насилие е актуална и се предвиждат законодателни промени в Закона за домашното насилие, Наказателен кодекс и в Наказателно процесуалния кодекс, които да направят мерките и дейностите за подкрепа още по-добре организирани и целенасочени за групата към която се отнасят. В това отношение Община Велико Търново в съответствие със законодателните промени доказва, че е отговорен доставчик на социални услуги за уязвими групи.

По-късно Посланик Рубин и екипът му се включиха в изработването на коледни играчки от филц за благотворителния базар на социалните услуги, традиционно организиран от Община Велико Търново. В края на срещата децата от Кризисния център изнесоха кратка програма с песни и народни танци, които те са научили по време на престоя си в центъра, а гостите от своя страна ги зарадваха с много подаръци.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.