Посланикът на САЩ: Взаимоотношенията между България и Америка са много важни за нас

"САЩ е абсолютно отдадена към Европа и двустранните взаимоотношения между България и Америка са много важни за нас." Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин на събитие на Американската търговска камара ,,Перспективи пред българо-американските икономически отношения”.

"Един от най-големите и важни приоритети за страната трябва да е създаването на нови работни места. България се справя много добре във всички останали отношения. Преструктурирането на работни места и липсата на кадри е проблем и в други държави", обяви Рубин.

Да работим за открит диалог с правителството, призова посланикът. Според него огромен приоритет за България е привличането на повече инвестиции за страната.

"Всеки ден работя и ще продължавам да работя да посрещнем президента Доналд Тръмп в България. Не мога да обещая със сигурност, мога само да работя усилено в тази посока, тъй като тази цел е много важна", посочи посланикът.

Според Рубин американските компании, които инвестират в България милиони долари в различни центрове за обслужване, образование, здравеопазване, околна среда, показват модел, който може да послужи за пример.

„България демонстрира много силна ангажираност към ценностната система на трансатлантическа общност и това ще бъде приложено в момента, когато поеме председателството на Съвета на ЕС през 2018 г.

Рубин коментира визовия режим, като уточни, че Америка има определен закон и съгласно него се изисква определен праг за отказ на визи на всяка страна. По думите му ние дори не се приближаваме до този праг.

Красимира Чемишанска, президент на Американската търговска камара обяви предстоящото публикуване на Бялата книга на камарата, в която основни приоритети ще бъдат икономическият растеж, подобряване на инвестиционния климат и развитие на човешкия капитал. „Продължаваме да общуваме с партиите и да отправяме препоръки към тях“, обяви Чемишанска.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес