Трус с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистриран на гръцкия остров Алонисос

ООН призова за борба срещу „Ислямска държава“ в Ирак

Производителят на китарите “Гибсън” е пред фалит

Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Фърги за се извини за гавра с химна на САЩ (ВИДЕО)

Русия ограничава продажбата наа алкохол за Мондиал 2018

ЕС може да спести 25 млрд. долара годишно с ползване на повече зелена енергия

Откриха антична сграда при ремонт на улица в центъра на Пловдив

Гърция ще получи транш от 5,7 млрд. евро през пролетта

Времето ще бъде облачно

Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Посланик Надежда Нейнски: Турските власти обещаха да охраняват изборните секции

“Българските граждани в Република Турция ще могат да упражнят правото си на глас в дипломатическите и консулските представителства на Република България, както и в местата извън тях, определени с Решение на ЦИК номер 3785-ПВР/НР от 15.10.2016 г.”, съобщи посланикът на България в Анкара Надежда Нейнски пред БТА.

Според решението на ЦИК на територията на Турция ще бъдат разкрити до 35 броя избирателни секции. Освен в дипломатическите представителства ще бъдат разкрити избирателни секции в редица компактно населени с български граждани райони на Истанбул, в градовете Бурса, Измир, Ялова.

Турция запази лятното време и е с един час напред от астрономическото време в България. В тази връзка е важно да знаем, че в Турция гласуването в изборния ден започва в 7.00 ч. местно време и приключва в 20.00 ч. местно време, напомни Нейнски.

По повод проблема със сигурността в Турция посланик Нейнски съобщи, че българското посолство в Анкара, генералните консулства в Истанбул, Одрин и Консулската канцелария в Бурса са провели срещи с областни и заместник областни управители на Анкара, Истанбул, Одрин, Ялова и Бурса, от които са получили уверение, че няма проблеми по линия на сигурността, които да възпрепятстват нормалното провеждане на изборите за президент, вицепрезидент и национален референдум. В резултат на срещите местните държавни власти са поели ангажимент и са издали разпореждания към районните структури по сигурността за предприемане на всички необходими мерки за сигурност в изборния ден и за охрана на всички 35 избирателни секции.

По думите й в отговор на нота от посолството на Република България в Анкара, с нота министерството на външните работи на Република Турция е уведомило, че не съществуват пречки, включително по линия на сигурността, за нормалното провеждане на изборите на 6 ноември. Съответни действия са предприети и по линия на задграничния представител на МВР на Република България в Анкара, който в рамките на своите компетенции е осъществил контакти с дирекция външни отношения и дирекция Разузнаване към Националната полиция на Република Турция.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. СДС …. НАДЕЖДА МИХАИЛОВА …. ПРИВАТИЗАЦИА …. ХА ХА ХА ХА ХА …. ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ … ЕДНА ОТ ПРЕСТЪПНИЧКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ … надежда михаилова неиска … БОКЛЪЦИ КРАДЛИВИ … ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА …. ВСИЧКИ КОЙТО СА БИЛИ ВЪВ ВЛАСТА ОТ …. 1989 ….. ДО …… 2016 ….. ОТ ПРЕЗИДЕНТИ ТЕ , ДО НАИ НИСКИТЕ ЕТАЖИ ВЪВ ВЛАСТА …. ТОВА СА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТАЗИ ТЕЖКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА … САМО ТЕ И ТЯХНИТЕ КРАДЛИВИ ФАМИЛИЙ И ПАРТИЙ СА ДОБРЕ ….. ТОЯ БОКЛУК НЕИСКА Е ЗА ЗАТВОРА , А НЕ ПОСЛАНИК … ПРЕСТЪПНИЦИ НАГЛИ

  2. Работата сигурна – човека взе шишето и каза “Ще видим”.
    Ама то на тези демократи от 1990-та им е все тая.

  3. Мамма миа – “готиното Наде” се появи!!!! Ама – машаллах!!!!! Гюзел ханъм, гюзел гьот!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.