Сръбска войскова церемониална част посрещна Борисов в Белград

Срещата на балканските лидери започна с работна вечеря

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград , където ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния. Борисов беше посрещнат от посланик Радко Влайков, служители на посолството ни и сръбска войскова церемониална част.

Четиристранната среща на балканските лидери започна с работна вечеря, давана от президента на Сърбия Александър Вучич.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич се срещат в същия формат два месеца след разговорите във Варна. Утре страните ще обсъдят развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

В рамките на посещението се очаква България и Сърбия да подпишат Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите. Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме споразумение в тази област.

Преди по-малко от месец страната ни подписа аналогичен документ с Република Македония. Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с ЕС е сред приоритетите на българското правителство и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от мерките за подобряване на свързаността на всички равнища в региона, което пряко ще се отрази на контактите между гражданите и фирмите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят