Последната Коледа на Джордж Майкъл (видео)

Той оставя след себе си огромен музикален архив и ценни спомени в съзнанията на десетки милиони хора

Легендарният британски поп изпълнител Джордж Майкъл е издъхнал в съня си на 25 декември, съобщиха от неговото семейство. Предполагаемата причина за смъртта на артиста, който бе на 53 години, е сърдечна недостатъчност. Към момента полицията третира трагедията като “необяснена, но не и подозрителна”. Джордж Майкъл се е намирал в имението в Оксфордшир, където е бил за коледните празници със своите близки.

Говорителката на певеца Синди Бъргър съобщи, че той не е бил болен. Освен с великолепния си глас и приковаваща вниманието шоу харизма Джордж Майкъл бе известен със своя апетит за субстанции и секс. Той живя бързо, често безразсъдно и бе олицетворение на стереотипа за проблемната рок звезда с вкус за дрога и разгулни партита. През годините Майкъл на няколко пъти имаше здравословни и легални проблеми заради турбулентния си, богато отразен в таблоидите начин на живот.

https://www.youtube.com/watch?v=oryU8Vnbuuw&t=590s

Джордж Майкъл, роден с името Йоргос Кириакос Панайоту, оставя след себе си една от най-внушителните музикални визитки в развлекателния свят. Той е продал повече от 100 милиона албума. Звездата му изгрява през 80-те години на миналия век, когато е част от поп дуета Wham! заедно с Андрю Риджли. Джордж Майкъл пленява колективното въображение на тогавашните младежи със своя ярък стил, комбиниращ пост-диско и денс-поп. Сред най-големите му хитове от тези златни години да Last Christmas и Wake Me Up Before You Go-Go. В края на 80-те се налага като самостоятелен артист, а дебютният му соло албум Faith е монументален хит и продава над 20 милиона копия. Джордж Майкъл оглавява всички видове музикални класации в западния свят със световни хитове като Careless Whisper и Freedom. Преди години списание “Билборд” го класира на 40-о място в своята класация за най-успешните музикални артисти на всички времена.

Преди девет години той дойде и в София за своя първи исторически концерт пред българска публика. Личният живот на Джордж Майкъл пълнеше заглавията още от 80-те години на миналия век. В началото той живее и се представя като бисексуален, но през 90-те години официално съобщава, че е гей и живее на семейни начала със своя дългогодишен партньор Кени Гос. Двамата се разделят, но остават близки.

Сър Елтън Джон:

В шок съм, изгубих близък приятел!

джордж майкъл и елтън джон

Неочакванатка смърт на Джордж Майкъл точно на Коледа натъжи милионите му фенове и разтърси развлекателния свят. Един от най-близките му приятели сър Елтън Джон написа в социалните мрежи, че е в шок. Бившият му партньор от Wham! Андрю Риджли съобщи, че е с разбито сърце и скърби за “обичания си приятел”. Съболезнования чрез своите профили в социалните мрежи изпратиха още Duran Duran, Гери Хорнър, Рики Джервейс и др.

Коментари

Задължително поле