Гръцката полиция освободи 14 мигранти, държани в изоставена къща край границата с Турция

„Вещицата” Марина Влади стана на 80 Блестяща кариера, обичана от ярки, останали в историята мъже, но и понесла тежки удари – това е съдбата на френската актриса

Без топла вода в центъра на София от 20 до 29 август

75-годишен мъж е загинал при катастрофа между мотопед и лек автомобил на пътя между Девин и село Грохотно

ГЕРБ към БСП: Пак ли ще се смеете на Таско Ерменков?

Д-р Валерия Матеева: Всяка бенка, различна от другите, буди съмнение По-добре да се махне нещо излишно, отколкото да се развие рак

Македонското правителство: Предложението “Република Илинденска Македония” съдържа “хронологическо определение”, приемливо за двете страни

Разследват за изнасилване режисьора Люк Бесон

Гърция настоява за “географско или хронологическо определение” в новото име на Македония

От ДАНС успокоили Таско Ерменков, че водата в София е чиста

Атракция на релси: БДЖ пуска парен локомотив между София и Банкя

Боян Паунов: Под 4% е предложението за увеличение на цената на топлинната енергия от 1 юли Предвижда се подмяна на 20 км топлопроводи за тази година

Млади автори срещу „чалга литературата“ Споделиха стихотворение за Христо Проданов в памет на Боян Петров

Ципрас: Нападателите на кмета на Солун не са недоволни граждани, а екстремисти

Учени изваяха най-малката нанокъщичка (СНИМКИ)

Последните бюлетини напуснаха печатницата на БНБ

Последните бюлетини за вота за президент и вицепрезидент тръгнаха с охрана от печатницата на БНБ преди изборите в неделя. Те са предназначение за София град и София област. В охраната по време на транспортирането им са ангажирани служители на ГД “Национална полиция”.

Има график, в който са определени дните, направленията и маршрутите за съпровождане на изборните материали от печатницата на БНБ до областните администрации и районните избирателни комисии (РИК) в страната.

Сформирани са екипи от служители на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР. Съпровождането на автомобилите с изборните книжа се осъществява при завишени мерки за сигурност, водени от пилотна кола и сериозна охрана, информира БГНЕС.

Самото извозване на бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент започна още на 27 октомври и приключва днес. Тази сутрин последните книжата и бюлетините за избор на президент и вицепрезидент бяха товарени и извозени от печатницата на БНБ към областната администрация на София град и София област.

„Представителите на съответната областна администрация идват в печатницата на БНБ, приемат си бюлетините по опис, подписват се протоколи, натоварват се на определеното транспортно средство, след което се тръгва по маршрута за извозването от печатницата на БНБ до съответната областна администрация с организиран полицейски съпровод”, обясни инспектор Любомир Чанков от Главна дирекция „Национална полиция”.

В печатницата на БНБ се правят само книжата и материалите за избор на президент и вицепрезидент. Охраната с полицейски служители от жандармерия или от съответната областна дирекция е по целия маршрут от началната точка до крайната дестинация.

“Охраната е организирана от полицейски служители на Дирекция “Жандармерия”, Столична дирекция на вътрешните работи и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, град София. Те ще поемат транспортните средства с бюлетините от печатницата и ще бъдат ескортирани и охранявани до базите на печатница “Демакс”, където ще се извърши следващо доработване и окомплектоване с окончателния брой на необходимите книжа, след което ще бъдат извозени до областните администрации и Районните избирателни комисии за София-град и София-област”, обясни инспектор Любомир Чанков от Националната полиция пред БНР.

Полицейските служители поемат охраната на бюлетините в момента, в който камионът бъде натоварен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.