Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Сблъсъци между фенове на “Ботев” и полицията в София

Армията купува 450 000 халосни патрона

Последните бюлетини напуснаха печатницата на БНБ

Последните бюлетини за вота за президент и вицепрезидент тръгнаха с охрана от печатницата на БНБ преди изборите в неделя. Те са предназначение за София град и София област. В охраната по време на транспортирането им са ангажирани служители на ГД “Национална полиция”.

Има график, в който са определени дните, направленията и маршрутите за съпровождане на изборните материали от печатницата на БНБ до областните администрации и районните избирателни комисии (РИК) в страната.

Сформирани са екипи от служители на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР. Съпровождането на автомобилите с изборните книжа се осъществява при завишени мерки за сигурност, водени от пилотна кола и сериозна охрана, информира БГНЕС.

Самото извозване на бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент започна още на 27 октомври и приключва днес. Тази сутрин последните книжата и бюлетините за избор на президент и вицепрезидент бяха товарени и извозени от печатницата на БНБ към областната администрация на София град и София област.

„Представителите на съответната областна администрация идват в печатницата на БНБ, приемат си бюлетините по опис, подписват се протоколи, натоварват се на определеното транспортно средство, след което се тръгва по маршрута за извозването от печатницата на БНБ до съответната областна администрация с организиран полицейски съпровод”, обясни инспектор Любомир Чанков от Главна дирекция „Национална полиция”.

В печатницата на БНБ се правят само книжата и материалите за избор на президент и вицепрезидент. Охраната с полицейски служители от жандармерия или от съответната областна дирекция е по целия маршрут от началната точка до крайната дестинация.

“Охраната е организирана от полицейски служители на Дирекция “Жандармерия”, Столична дирекция на вътрешните работи и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, град София. Те ще поемат транспортните средства с бюлетините от печатницата и ще бъдат ескортирани и охранявани до базите на печатница “Демакс”, където ще се извърши следващо доработване и окомплектоване с окончателния брой на необходимите книжа, след което ще бъдат извозени до областните администрации и Районните избирателни комисии за София-град и София-област”, обясни инспектор Любомир Чанков от Националната полиция пред БНР.

Полицейските служители поемат охраната на бюлетините в момента, в който камионът бъде натоварен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.