Последното за сезона овче кисело мляко идва на фермерския пазар пред МЗХГ

Дегустация на овче кисело мляко ще е атракцията на четвъртото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ в сряда, 26 юли: между 12 -13 часа и 17-18 часа.

Съвсем скоро стопаните спират да доят овцете и ги качват високо в планината, за да имат свежа паша. Следващото овче мляко се очаква след осем месеца - през април следващата година. Фермерският фестивал предлага уникалната възможност на ценителите на качествената и автентична храна да опитат и да си купят последното за сезона овче кисело мляко и пресни продукти от овче мляко.

На специалната дегустация ще има овче кисело от фермата на Стефан Власакиев и Юлия Стоянова в с. Гинци, Община Годеч, които отглеждат 240 овце, които пасат свободно в зоната от Натура 2000 „Западна Стара планина и Предбалкан”. От миналата година имат регистрация за преработка на място и директни продажби, за което са получили подкрепа и консултации по линия българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“. Продават на място в с. Гинци, но за първи път в София и то на Фермерския фестивал софиянци могат да опитат и да си купят продуктите на мандрата.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите до края на октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България