Посолството на САЩ в Македония с прекъснати телефони, заради съмнителен пикап наблизо

Прекъснати телефони на американското посолство хвърлиха в смут македонската столица по-малко от седмица преди предсрочните парламентарни избори, предават всички македонски медии, цитирани от "Фокус".

Телевизия "Телма" се позовава на източници от македонските служби за сигурност, според които около 16.00 ч. пред посолството бил паркиран съмнителен пикап "Застава". Първоначално автомобилът дал позитивен сигнал за наличие на експлозиви, които при проверката не били установени.

Агенция "Мета" съобщава, че американското посолство в Скопие остана без телефони, след като беше идентифициран автомобил с експлозиви.

От посолството през социалните мрежи са уведомили американските граждани в Македония при необходимост да контактуват с Държавния департамент чрез телефони в САЩ, допълва агенция "Мета" .

"Фокус" уточнява, че "македонската полиция проверява сигнал за кола-бомба пред посолството на САЩ, след като сигналът за съмнителния автомобил е бил подаден около 18.00 ч. местно време (19.00 ч. - българско време)".

Вестник "Нова Македония" предава, че телефоните на американското посолство продължават да се прекъснати и тази сутрин, след снощния сигнал за потенциална терористична опасност. Изданието пише, че първоначалната информация за възможно наличие на експлозив в колата е било подадено от службата за сигурност на посолството.

Македонските медии са в очакване антитерористичните звена на полицията да съобщят подробности за собственика на автомобила, така и за причините да бъде паркиран пред входа на посолството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа