Посолството ни в Албания: Още не са обявени причините за смъртта на Борис Станчов

Посолството ни в Албания е разбрало за смъртта на българския боксьор Борис Станчов от медиите, заяви извънредният и пълномощен посланик на страната ни там Момчил Райчевски по БТВ.

Веднага след като е била получена информация за смъртния случай консулската ни служба е влязла в контакт с болницата в Шкодра, където тялото на Станчов е било оставено с копие от лична карта, която е била на името на Исус Величков. Завеждащият консулската служба се свързва с роднините на починалия по документи в България и разбира, че става въпрос за друго лице, което е издъхнало на ринга в Шкодра.

По молба на нашата легация албанските гранични власти са направили проверка, от която е установено, че лицето Исус Величков не е влизало в страната, но има данни за преминаване на границата от Борис Александров Станчов.

Започнати са процесуално-следствени действия по случая. Нашето посолство е в постоянна връзка с албанската полиция.

Все още не е известна причината за смъртта, защото са спрени действията за медицинските експертизи до установяване на самоличността на лицето. Предстои родители на Борис да отпътуват до Албания, за да разпознаят тялото на сина си.

Коментари

Задължително поле