Посолството ни в Унгария търси възка с близките на пострадалите при катастрофата

Факсимиле: .Blikk.hu

Българският консул в Будапеща Румяна Йорданова призова близките на българите, пострадали при вчерашната верижна катастрофа в Унгария, да се обадят в българското посолство. Телефонът за връзка е 0036 205 34 45 59.

Румяна Йорданова е посетила в болницата пострадалите българи:

"Добрата новина е, че жената, която беше с опасност за живота, вече е в стабилно състояние, но е с голяма рана на главата след операция и с гипсирана ръка. По данни на лекаря, до една седмица би могла да бъде транспортирана със специална линейка до България за продължаване на лечението. Другата българка също е в стабилно състояние, но с травми на бедрото и с апарат, който й помага да диша. Успях да видя и един от мъжете. Той е с голяма операция на крака, тъй като е имал много дълбока порезна рана, снощи вечерта е бил опериран по спешност, сега е в стабилно състояние. Майката с бебето е в добро състояние".

Общо 12 са пострадалите в катастрофата вчера и всички са настанени в болница. Оказва им се медицинска помощ. От външно министерство потвърдиха, че микробусите, участвали в инцидента са били български и са управлявани от български шофьори.

Българска гражданка загина, други 12 са бяха ранени при тежка верижна катастрофа вчера сутринта в близост до разположения край границата с Румъния унгарски град Чонадпалота в комитата Чонград. Катастрофата стана на магистрала М43 на около километър от границата с Румъния. В нея участваха два камиона с румънска регистрация, румънски пътнически автобус и четири леки товарни автомобила, два от които са били български.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа