Посрещат Борисов в розовата градина на Белия дом

Премиерът ще разговаря и с представители на 15 водещи американски компании

Сигурността, енергийната диверсификация, инвестициите и битката с корупцията се очаква да бъдат в центъра на разговора между премиера Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом. Срещата ще започне в 14 часа (21 ч. българско време, бел. ред.).

Борисов ще бъде посрещнат в розовата градина, от която пряко се влиза в Овалния кабинет. В Белия дом Борисов и Тръмп ще обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и начините за засилване на общите интереси в областта на сигурността и стабилността в Черноморския регион.

Акцент ще са и сделката за новите изтребители Ф-16, както и доставките на американски втечнен газ. Борисов и Тръмп ще разговарят на „четири очи”, след което е предвидено и разширено заседание на двете делегации.

След Белия дом, премиерът ни ще направи ключови срещи в Търговската палата в САЩ. Там той ще разговаря с 15 представители на големи компании. САЩ е шестият голям инвеститор у нас. Двустранната търговия през 2018 г. достигна близо 1 млрд. щатски долара и отбеляза 36% увеличение, като само за първите четири месеца на тази година достигна 412 млн. щатски долара.

В рамките на посещението Борисов ще поднесе венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън", след което ще се срещне с вицепрезидента на Националния демократичен институт Шари Браян и Международния републикански институт Даниел Туининг.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика