Посрещнете есента с хубава книга в ръка

Предложения за подходящи четива, на които да се насладите в първите студени дни за сезона

„Последна любов“ на Уилям Уортън е дълбока история за надеждата

Първите дни на есента са чудесно време да се сдобиете с ново четиво или да се завърнете към вечните класики.

С настъпване на есенния сезон стремежът към домашен уют и топлина е неизбежен. С настъпващите мрачни дъждовни дни се появява желанието за хубава книга. На границата между два сезона, ето няколко предложения за подходящи четива, в които есента и нейните красоти са преплетени в интересни истории.

Първото предложение е “Цветният воал” на Съмърсет Моъм. Кога всеки от нас оценява любовта? Обикновено, когато я изгуби за винаги. Романът разкрива трепетите в женската душа – несподелени емоции, търсене на страст и взаимност.

Джоан Харис сякаш пише романи вдъхновени от есента – чувствени, топли в сърцевината си и омайни като хубаво вино. В “Къпиново вино” един мъж търси смисъл, а една жена търси сила и едно вино, което говори.

“Изворът” на Айн Ранд е друга подходяща книга за първите студени дни. Тя е както съчетание на философски роман с романтична любовна интрига, така и с новата философия, въплътена в сюжета и образите на главните герои - философията на обективизма.

“Пътуване към себе си” на Блага Димитрова е вечна класика за любителите на емоционалните пътешествия. Смяната на сезоните са алегория на смяната в етапите на живота ни. След пълно с приключения лято е време да погледнем задълбочено към себе си.

Романът “Последна любов” на Уилям Уортън е дълбока история за надеждата и новото началото, там, където не го очакваме. Книгата е отражение на силата, която двама самотници откриват в Париж в своята необикновена любов.

Едва ли някой не е чувал “Закуска в Тифани” на Труман Капоти. Ако все пак не сте сега е идеалното време да разлистите тази книги.

Едно леко и неангажиращо четиво, което твърде добре разкрива непостоянната женска природа. В него всяка дама може да открие малка частица от себе си и да си зададе екзистенциалния въпрос - какво желая?

Действието във “Вино от глухарчета” на Рей Бредбъри се развива през лятото, но със сигурност ще ви зареди с топлина и през есенните дни.

Полу-биографичният роман от 1957 на Рей Бредбъри ни пренася в през лятото на 1928 г. в измисления град Грийн Таун (зелен град), Илинойс. В историята, виното от глухарчета, направено от дядото на главния герой, служи като метафора за опаковане на всяка една от радостите на лятото в една бутилка.

Името на романа “Брулени хълмове” на Емили Бронте идва от едно Йоркшърско имение на хълмовете, около което се развива историята. Това е един трагичен разказ за любов и омраза, за изпепеляващи страсти, които погубват човека и го превръщат в жив призрак. Подходящо четиво, когато на вън вие есенен вятър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура