Поставиха контейнери за строителни отпадъци от домакинствата във всички райони на Пловдив

Контейнери за строителни отпадъци са поставени вече на осем места в шестте района на Пловдив, съобщи директорът на общинско предприятие „Чистота” инж. Иван Стоянов. Те са тип „Лодка“ и с обем от 4 кубически метра, а в жителите на града под тепетата могат да изхвърлят строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата си, като еднократното количество не може да надвишава 1 куб. м.

Поставянето на „лодките“ е в съответствие с Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, като целта е да се предотврати нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци и образуването на незаконни сметища. Задължение на фирмите е сами да осигурят извозването на отпадъците.

Могат да се обърнат към ОП „Чистота“, което да им предостави контейнери тип „Лодка“ срещу заплащане по утвърден с решение на пловдивския парламент ценоразпис, или да потърсят услугите на други специализирани фирми. Върху контейнерите ясно е изписано тяхното предназначение, както и телефон за връзка с „Чистота“.

Директорът Иван Стоянов заяви, че от общинското предприятие стриктно ще следят за спазването на заповедта и нарушителите ще бъдат санкционирани. Той напомни, че за други едрогабаритни отпадъци – дивани, маси, фотьойли, врати и пр., е предназначена специализираната площадка в базата на ОП „Чистота“ на ул. „Даме Груев“ 64 А.

Местата, където са разположени контейнерите за строителни отпадъци тип „Лодка“, са: ул. „Юрий Венелин“ №2, ул. „Странджа“ №1 и ул. „Тракийски юнак“ №25 в район „Централен“; ул. „Юндола“ №28 – 30 (обръщалото на градските автобуси) в „Западен”; ул. „Еледжик“ №11 (обръщалото на градските автобуси под Карловския надлез) в „Северен”; ул. „Цар Симеон“ (до жп гара „Тракия“ на Околовръстното шосе) в „Тракия”; ул. „Богомил“ №98 в „Източен” и ул. „Даме Груев“ №64 А (пред базата на ОП „Чистота“) в „Южен”.

Коментари

Задължително поле