Поставиха началото на VI Национална среща „Музеите и устойчивото развитие“ в Благоевград

IV Национална среща „Музеите и устойчивото развитие“ се провежда в Благоевград. Подробности за събитието бяха представени днес на официална пресконференция, на която присъстваха заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности  на  Община Благоевград Христина Шопова, Валерия Димитрова, главен експерт в Министерството на културата и директора на Регионален исторически музей д-р Христина Цонева. Зам.-кметът Христина Шопова откри и приветства организаторския екип и присъстващите от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

"Темата, за „Музеите и устойчивото развитие“, е много важна и прави чест, че от 2012 година  насам постоянно се проследява и обогатява. За нас е чест да бъдем домакини на Шестото издание на срещата и сме горди, че всички гости ще  успеят да видят прекрасния ни град и музей“, каза зам.-кметът Христина Шопова.

Програмата на шестата национална среща „Музеите и устойчивото развитие“ започва утре/07.06.2017г./ от 14:00 часа и ще продължи до 08 юни в Регионален исторически музей.  В нея ще бъдат представени презентации на различни теми и дискусии.

През 2012 г. се осъществява пилотният проект на Първата национална среща под мотото „Музеите и устойчивото развитие”, проведена в Националния музей „Земята и хората” в София. Идеята възниква между Министерство на културата – дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” и Българския национален комитет на ИКОМ. Процесът на действия и срещи води България по линия на устойчиво развитие в една от най- важните области- опазване на културното ни наследство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони