Поставят видеонаблюдение на пасарелките над жп линията Пловдив-София

Видеонаблюдение ще бъде монтирано на пасарелките над жп линията Пловдив-София, които се намират на територията на града под тепетата, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Решението бе взето след инспекция на пасарелките в квартал „Прослав“ и при прелеза „Модър“ – „Царевец“ съвместно с директора на Второ РУ на МВР-Пловдив Димитър Балев и шефа на НКЖИ – Пловдив инж. Гошо Къчков.

Тримата огледаха съоръженията и уточниха детайлите по поставянето на видеонаблюдението. Предвижда се да се поставят камери, с които да се следят денонощно в реално време както самите пасарелки, така и пътищата около тях. За целта ще бъдат монтирани камери с висока резолюция.

„Тези пасарелки са обект на почти ежедневни посегателства, откакто са монтирани. Зложелатели увреждат асансьорите, чупят преградните пана и пишат по стените. Затова предвиждаме поставянето на видеокамери, за да се избегнат подобни вандалски актове в бъдеще“, обяви след срещата кметът Димитър Колев.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.