Поставят нови цветни информационни карти на автобусните спирки в Пловдив

В петък в Пловдив започна поставянето на нови цветни информационни карти върху заслоните на автобусните спирки. Освен маршрутите на автобусните линии от градския транспорт, те включват по-важните забележителности на Пловдив и кратка информация как да се стигне до тях. Изработени са от устойчив материал и за удобство на гражданите са достатъчно големи – с размери 120/120 см. За първи път такива карти бяха монтирани през пролетта на 2015 г.

„Първият етап от обновяването включва 123 спирки, където информационните карти са в много лошо състояние или премахнати по различни причини. Предвиждаме да обхванем всички 314 спирки по концесионния договор, както и 24-те, заслоните на които се поставят от общината“, обясни директорът на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев. На всяка карта е посочено точно на коя спирка се намират ползващите услугите на масовия вътрешноградски транспорт, а за улеснение на чуждестранните гости на града освен на български, предоставената информация е и на английски език.

В новите карти са отразени междувременно настъпилите с решение на Общинския съвет промени в маршрутите на някои от градските автобусни линии. Автобуси №9 и 93 в посока от „Тракия“ например вече не минават край Католическата църква, а по ул. „Капитан Райчо“, маршрутът на №37 е удължен до южната промишлена зона, а на №17 – покрай Зоопарка до кв. „Прослав“. Върху картите са нанесени само номерата на спирките. Причината е, че наименованията им са в процес на осъвременяване, съобразено с мнението на гражданите. Предвижда се „Папараци“ да стане „Малката базилика“, както и други промени в имената на спирките, които предстои да бъдат утвърдени с решение на Общинския съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони